Nagyon-nagyon nem szereti hallani a Nyugat az igazságot Ukrajna ügyében

Egy tipikus “nyitás”, még Lavrov beszéde előtt közvetlenül:
Carl Bildt @carlbildt [volt svéd külügyminiszter/miniszterelnök, 4-szeres Bilderberg tag] 2015. február 7. [du.] 2:30

Nem volt katonai megoldás a hidegháborúra. De fontos volt a Szovjetunió katonai elrettentése a további nyomulástól. A lecke tehát?

Ezután nincs mit csodálkozni azon, hogy Lavrov beszédére ez volt az illető első reagálása:
Carl Bildt
@carlbildt [volt svéd külügyminiszter/miniszterelnök, 4-szeres Bilderberg tag] 2015. február 7. [du.] 3:30

Hideg hideg hideg szél fúj Oroszország felől Szergej Lavrov külügyminiszter bombasztikus [kijelentései] és hazugságai formájában az EU és az Egyesült Államok ellen.

Az illetőnek “volt pofája” még ezt is hozzátenni (bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű): 
Carl Bildt
@carlbildt  [volt svéd külügyminiszter/miniszterelnök, 4-szeres Bilderberg tag] 2015. február 7. [du.] 3:12

Lavrov “puccs támogatásával” vádolja az EU-t Kijevben. Remélem, hogy van egy kis szégyenérzete amiatt, hogy piacra hoz ilyen szemetet.

Miközben a 2014. február 21-22-i kijevi puccs kiötlője, az Egyesült Államok illetve Ukrajna és a puccs létrejöttéhez tevőlegesen hozzájáruló Franciaország részéről ilyen kijelentések hangoztak el (most is):

Megjegyzés: Akit részletesebben érdekel Lavrov mondandója az vagy a jelen bejegyzés végén található videó felvételt nézheti meg, illetve a beszéd leiratát olvashatja, amennyiben tud oroszul. Ellenkező esetben csak a készülő “Donbassz sorstragédiája” on-line könyvem A Fődiplomata 11 hónapos helytállása egy vitustáncot járó Nyugati Karnevállal szemben a diplomáciai narratívák terén címmel 2015. január 25-én megjelent fejezetét tudom ajánlani.

No és ez volt az MTI beszámolója az amerikai-orosz “konfrontációról” a konferencián:

Németország-Oroszország-Ukrajna
Müncheni konferencia – Az ukrán válság a fő téma a világ legnagyobb biztonságpolitikai tanácskozásán

Berlin, 2015. február 7., szombat (MTI) – Az 51. müncheni biztonságpolitikai konferencia (MSC) második napján is az ukrán válság volt a fő téma, a biztonságpolitika legrangosabb fórumán szombaton tartott előadások és beszélgetések alapján a Nyugat és Oroszország továbbra is egymást hibáztatja az egyre véresebb krízis miatt, és a békés rendezésre még mindig csak halvány remény mutatkozik.

Joe Biden amerikai alelnök nem tett egyértelmű utalást arra, hogy Washington komolyan foglalkozna az ukrajnai fegyverszállítás gondolatával. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Vlagyimir Putyin “túl sokszor ígért békét, és küldött helyette tankokat, csapatokat és fegyvereket” Ukrajnába, ezért az Egyesült Államok továbbra is folytatja Ukrajna “biztonsági támogatását”, de nem azzal a szándékkal, hogy háborúra ösztönözze, hanem azért, hogy meg tudja védeni magát.
“Nem gondoljuk, hogy van katonai megoldás” az ukrán válságra, “de azt sem hisszük, hogy Oroszországnak joga van ahhoz, amit művel” – mondta Joe Biden. Hangoztatta, hogy “tisztességes békére” kell törekedni, és az ukrán népet megilleti az önvédelem joga.
Az amerikai alelnök szerint teljesen világos, hogy az orosz elnök mozgatja a szálakat Kelet-Ukrajnában. A szakadárok “magja, a képzett harcosok sora közvetlenül Putyin irányítása alá tartozik”, ezért választania kell, hogy visszavonja erőit Ukrajnából, vagy még inkább elszigetelődik és tovább gyengül az orosz gazdaság – emelte ki Joe Biden.
Az Egyesült Államok nem akarja tönkretenni az orosz gazdaságot, de Putyinnak számolnia kell azzal, hogy a Nyugat folytatja az Oroszországnak költségeket okozó nyomásgyakorlást, ha nem változtat politikáján.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint viszont a Nyugat a hibás a válságért.  Szerinte a konfliktus eredőjét nem az utóbbi egy év folyamataiban kell keresni, hanem elsősorban abban, hogy az  Egyesült Államok 25 éve “globális dominanciára” törekszik.
Ebbe a politikába illeszkedik a Washington európai fölényének biztosítását szolgáló rakéta-elhárító rendszer, amelynek megvalósításán “megszállottként” dolgoznak az amerikaiak, és nem veszik figyelembe Oroszország jogos biztonsági érdekeit.
Az ukrán válság fordulópontot jelent, a Nyugatnak el kell döntenie, hogy “Oroszországgal szemben, Oroszország nélkül vagy Oroszországgal együttműködve” alakítja tovább a nemzetközi biztonsági rendszert – mondta az orosz külügyminiszter.
A válság eddigi alakulását tekintve nem úgy tűnik, hogy a Nyugat az együttműködést választja, hiszen a nemzetközi jog előírásain átlépve minden lehetőséget megragadott arra, hogy tovább mélyítse a konfliktust, így például közreműködött a Viktor Janukovics korábbi elnök elleni “puccsban”, és segítségével “nemzetiszocialista” erők szerezték meg a hatalmat – fejtette ki  Szergej Lavrov.

Lavrov beszéde: Выступление С.Лаврова на Мюнхенской конференции по безопасности

A beszéd leirata: Выступление и ответы на вопросы Министра иностранных дел России С.В.Лаврова в ходе дискуссии на 51-й Мюнхенской конференции по вопросам политики безопасности, Мюнхен, 7 февраля 2015 года

Reklámok
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: