Zicherman István szerint tömény hazugság K. Debreceni Mihály, valamint Darcsi Karolina szvsz (finoman is) égbekiáltó csúsztatása és hamissága

Ami a “szvsz (finoman is) égbekiáltó csúsztatást és hamisságot” illeti lásd Hangadó kárpátaljai magyarok az “ukrán nacionalista” kontra “orosz ajkú” illetve “orosz identitású” ukrán szembenállásról: Balla D. Károly igazsága és K. Debreceni Mihály, valamint Darcsi Karolina égbekiáltó csúsztatása és hamissága című június 20-án, 9:44-kor közzétett bejegyzésemet.

Zicherman István vihart kavart június 19-én, 16:39-kor tett hozzászólásával, ráadásul roppant tanulságosat (hogy ki is ő azt majd lásd ezután):

Tomeny hazugsag az egesz cikk. Információs háború Kárpátalján is

Azert mert 100%-ig a kijevi rezsim propagandatermeke, a Kijevben ,,divatos" mesekkel es felrebeszelesekkel. Misi-mokus is megtehetne, hogy felemeli a segget es – mondjuk – elhuz Delkelet-Ukrajnaban es megnezi, hogy mit muvelnek a ,,hos ukran antiterrorista kormanyerok".

K Debreceni Mihály Pisztolyos jobbikos troll Tipikus fajta.
Enrico H. Tajti Nyugaton azt cikkezik, hogy Piterből 600 fizetett kommentelő dolgozik azon, hogy felpolírozza az orosz országimázst. Ennek köszönhető, hogy a nyugati onlájn médiákban túlsúlyban vanak a nyugatkritikus kommentek… Ugyanakkor elfelejtik, hogy a jenkik bevallottan 27.000 embert foglalkoztatnak irányított trollkodásra!!!
Ebben a konfliktusban az oroszoknak van igazuk! És ezt semmilyen eszközzel nem tudják elnyomni… Ébrednek az emberek…

Zoltán Árpád Zselicky K Debreceni Mihály Hol kell felvenni a fizetést? Én már annyit trollkodtam, hogy sok járna.
Gyula Bak Szerintük, aki nem ért velük egyet mindenki< jobbikos>…

István Zicherman K Debreceni Mihály , ha tudnad, hogy mekkora hulyeseget irtal – talan lefordulnal a monitor elol. Talan kerdezz ra Keres Nagy Gasparnal, ha mar a hireit szoktad reposztolni, hogy ki vagyok. Illetve rakereshetnel a neten. Rendkivul meg fogsz lepodni, hogy menyire is vagyok ,,jobbikos". Jo kutatast!
K Debreceni Mihály István Zicherman Nem érdekel
István Zicherman K Debreceni Mihály , nagy kar! Mert akkor nem irnal baromsagokat!
K Debreceni Mihály István Zicherman Tipikus militarista putyinista provokátor vagy, aki szeret a távolból okoskodni. A személyeskedést nem én kezdtem.
István Zicherman K Debreceni Mihály dehogy nem! Mondom, hogy elegge egyszeru megoldas, hogy meg a faradsagot sem veszed, hogy utanajarj, hogy kivel tarsalogsz. De azert egesd magad tovabb.
K Debreceni Mihály István Zicherman További jó szórakozást.
István Zicherman K Debreceni Mihály neked is.

Darcsi Karolina Kedves Zicherman István! Nem tudom Ön mire alapozza megállapításait, de mi konkrétan végeztünk egy kutatást, a hol november óta vizsgáljuk a médiában megjelenő hírek tartalmát, mennyiségét és egyéb szempontok szerint is kategorizáljuk az anyagokat.
Állat Ember Jajj, mert kivel társalog, ki vagy te, István Zichermann? Mindig vicces amikor rusz medve bocsok tagadják a kötődést. Aki valaha is beszélt veled három szónál többet, az ismeri az orosz birodalom iránti odaadásodat, ezért ne etess minket tovább ezzel a maszlaggal. A helyeden vagy, orosz érdekek szerint cselekszel, nincs értelme ezt tagadni!
István Zicherman Darcsi Karolina Tiszteletem. En meg mult ev novembere ota megfordultam Kijevben is, a Krimben is, es a Donbasszon is. Raadasul freelancer-kent es analitikus-kent is dolgozom (kifejezetten a nem konvencionalis hadviseles a szakteruletem). Es igen szep ralatasom van arra a media-haborura, ami jelenleg Ukrajnaban megy, illetve arra a hazugsagozonre, ami Kijevbol arad (Moszkva is megerdemli ,,sorsat", szo sem rola, de azert elegge vicces, hogy eppen Kijev vadaskodik a hirmanipulaciok kapcsan, holott az altala ,,megcafolt" feikek tobbseget sajat maga gyartotta anno).
István Zicherman Állat Ember en is szeretlek, kedves Allat
FAM-ot udvozlom

Robert Szaniszló Szerintem meg az, hogy "tömény hazugság ez a cikk" csak picit erős és pofátlan kijelentés. Csak érdekelne, hogy mi a biztosíték arra, hogy ön kedves István, nem a putyinista propagandát terjeszti a mi kis szeretett otthonunkban, mint ahogy Misi a "kijevistát" állítása szerint? Azt hiszem nagyon könnyen- ahogy ön is teszi-szimplán mondhatom, hogy ön egy kis kgb-s aktivista, aki nagyon kedvesen ls hivatalosan pénzelve van az oroszok által, akik nagy erőkkel importálják be a nagy ukrán rezsim ellen felkelő "ukrán" nemzeti hősöket különböző országokból. De ez ugye ön szerint elképzelhetetlen, mert szakérője a nem konvencionális háborúknak, és az oroszok nagyon becsületesek ezen a téren.

De gondolom azért hitelesebb amit mond, mert ön valaki….akiről még nem hallottunk. Egyébként média tanonc vagyok, van rálátásom egy-két média manipulációs módszerre és a propaganda menetére, ja és kicsit sokat foglalkozom önszorgalomból a témával kapcsolatban.

Na de miért gondolom úgy, hogy ön nem más, mint egy provokátor, aki béreznek azért, hogy okoskodjon.. Az oroszokat alig tudták kikergetni Magyarországról nem is olyan régen, azokat az oroszokat, akik keményen elnyomói, kényszerítői hatalommal uralkodtak több népen, többek között a magyarokon is. Azt hiszem nagyon jól láthatjuk a jelenlegi ukrajnán, hogy hová is fejlődött az orosz agymosás…az kifejezetten jól példázza, hogy szinte ukrán nyelv, mint olyan államnyelv nincs, mivel a legtöbben oroszul beszélnek. Nem azért mert orosz nemzetfiak élik Ukrajnát, hanem azért, mert oroszosított ukránok élnek Ukrajnában, ez csak egy példa volt a nagy orosz hagyatékra. Aztán lássuk csak most a nagy visszacsatolt Krímet, ami tönkre ment a nagy "legitimizált" visszacsatolás eredményeképpen. Mit akarok kihozni belőle? Jó érzésű magyar ember nem képes(!) kiállni putyin és társasága mellett, akik tönkretettek egy félszigetet, az elődeik pedig több országból szipojozták ki az életet saját haszonra, hacsak nem gerinctelenségből és jó pénzért, vaagy a másik opció, hogy szimplán hülye és akkor pont annyira szakértő, mint amennyire én vagy részecske és elméleti fizikus, mert azt hinni, hogy Oroszországunk nagy támogatása csak úgy ingyen és bérmentve lesz, az vagy hülyeség, vagy fizetés kérdése.

Másrészt: nincs kijevi rezsim, volt..úgy hívták Janukovics cosa nostra… leélték az országot, bevajazták Ukrajna tepsiét Oroszországnak, és még a parlamentben úgy csücsül a maradék, ahogy van, tehát ha van is rezsim, az a janukovicsé még mindig. Nincs propaganda. Miért nincs? Mert szinte ország sincs.. állam sincs…legalább is egy kómából ébredező államot még nem hívnék államnak. Nincs propaganda.. nem látom a propaganda jellegzetes termékeit. Azt látom, hogy az oroszok távirányítással próbálják annektálni "Novorossziját", és azt, hogy a bérencek a békés kis Kárpátaljánkat is fel akarják túrni.

Na de kedves István, tudom én hogy fáj, hogy leleplezte Mihály az ön és társai kemény verejtékes munkáját, de tessék elfogadni…és ne kapálózni, meg azzal kérkedni, hogy kicsoda ön. Nem hallottunk ön felől, tehát nincs érdemi munkája…

István Zicherman Robert Szaniszló Ajanlom onnek is, hogy egy kicsit nezzen utana szereny szemelyemnek. Es szeretnem emlekeztetni arra a kicsiny es jelentektelen tortenelmi tenyre, hogy a KGB 1991-ben megszunt. Ha on ,,media tanonc" – azert elarulok egy ,,nagy titkot". Valamikor meg a budapesti ,,Tilos Radioban" kezdtem, es a szakmat meg folytatom. Az, hogy nem hallott rolam csak azt bizonyitja, hogy rendkivul fiatal es nemigen talalkozott meg a komolyabb ujsagiroi szakmaval (el tudok kepzelni par adast valami harmadosztalyu radional, esetleg par irast valamely megyei lapban). Apropo – On mikor jart a Krimben? En marciusban. Es lattam, hogy ki tette tonkre a felszifetet 20-egynehany eves kormanyzas alatt. Eppen az aktualis kijevi kormanyok voltak azok.
Tovabbi sok szerencset a tortenelmi gyorstalpalohoz. Rafer az egesz ,,ujsagiroi" szakmara.

Robert Szaniszló István Zicherman A KGB 91-ben megszűnt, csak marattak fiai, akik erőszeretettel dolgoznak tovább, mint ahogy Putyin is, aki szintén KGB-s volt, és még azért azt is nyugodtan feltételezhetjük, hogy az anyag nem vész el, csak átalakul, így a KGB működik, csak nem KGB-ként

A 20 egynéhány év alatt tönkretett Krím, amely egyébként a turistákból igencsak meg tudott élni, és jól működött, mert ugye sokan jártak oda nyaralni, nem beszélve az egyik legnagyobb hedonista fesztivál működéséről is, amely több ezer embert vonzott a félszigetre: a Kazantip Az Az"éppen aktuális" kijevi kormányok a Janukovics és/vagy Oroszpárti/Oroszhatású (mikor melyik) kormányzás márciusban már leköszönőben volt, és akkor már igen tevékenykedtek Krímen az oroszok, tehát amit látott a dicsőséges visszacsatolás eredménye volt. Ezek szerint a márciusi látogatása csak azt mutatja, hogy bizony, maradjanak az oroszok otthon, nem jár jól senki velük, de ön mégis stand uppol mellettük, tehát van haszna belőle, vagy a másik lehetőség, amit az előző kommentemben említettem. Azért úgy látom, hogy keressük a fogást, csak nem találjuk. Röviden: Szerintem: Ukrajna most csúszott ki az orosz hatás alól, amely 20 éven keresztül az Ukránok helyett igazgatta az országot a nagyon jól oroszok által hülyére fizetett kormány helyett – ha a Krím ez alatt – ön szerint – tönkrement(ami nem igaz), akkor csak az oroszok hibája lehet. Másik: Szerintem: Márciusi látogatása során a már oroszok által megszállt krímet látta, aminek semmi köze sincs a leköszönő orosznyaló kormányoknak, hanem a nagyon kedves oroszoknak, akik most, hogy visszavették, hagyják a lakosságát megdögleni, mert nem akarják helyrehozni a kárt, amit csináltak a roppant legitim módszerükkel. Tehát István, akár melyik irányból nézzük, az oroszok, mint ahogy a történelem során mindig, az elfoglalt földjeiket és a rajtuk élő nemzeteket rabszolgává konvertálja, vagy átalakítja, kiszürcsölvén az összes számukra hasznos gazdasági elemeket, mindezt erőszakkal, amely vagy fizikai, vagy tudati. R-Go, ha valaki e mellett kiáll, az nem ismeri a történelmet, ha ismeri, vagy nem tanult abból a hibából hogy oroszokat ne engedjük a határaikon túlra, vagy szimplán biztosított a maci neki egyfajta kellemes hasznot….

Végezetül: annyira nem vagyok fiatal, hogy ne hallottam volna a jelentős nagyokról… – csak mert aki felmagasztalja magát, az megaláztatik. Valamint ne képzelegjen, ha nem hallottam önről, az azt jelenti, hogy nem volt eredményes és jelentős a munkássága…. Ja és igen…csak harmadrangú cikkeket találni az újságárusoknál, és az interneten, illetve a közszolgálati rádiókba…mert ön az etalon:D Kérem, ne nevettessen:)

István Zicherman Robert Szaniszló Nem az oroszok mnellett szavazok, de a Krim tonkre volt baszva. Tudja kend, hogy hogyan? Ugy, hogy egyszeruen fejte a felszigetett az egesz szaros kijevi oligarchia, mikozben vissza nemigen ment vissza penz! Es a majdan (barmennyire is pozitivan indult), egyszeruen azt tette, hogy a donyecki oligarchia helytebe visszajuttatta a hatalomba a nyugatukrajnai es dnyepropetrovszki oligarchakat. Hat, gratulalok! Ez aztan a ,,forradalom"! A tobbit meg tegye zsebre onmaganak, ugyanis sajat munkam onmagaert beszel. Es kotve hiszem, hogy a nagyok kozul (ha mar ujsagiras) barkivel is beszelt a 90-es generaciobol. Pedig nem artana. Tovabbi jo szorakozast.
(Latom tortenelemben sincs tulzottan otthon, mert ez a ,,szegeny rabszolga ukranok" mese, akiket ,,elnyomnak a gonosz russzkik" kokemenyen idiotizmus. Ajanlanek irodalmat a temaban, de ugyt latom, hogy marad On az ukran altalanos iskolai tortenelemkonyv suletlensegeinel.)

István Zicherman Volt szerencsem az adott oldalhoz. Sajnalom, hogy Karpataljan akadnak emberek, akik enyire odaadoan szolgaljak az ukran galiciai fasizmust es sovinizmust. Majd ha a ti otthonaitokba jonnek a jobb-szektor ,,hazafiai" – folytatjuk a beszelgetest. Sok szerencset. Amen.

Darcsi Karolina István Zicherman! Vagy érvekkel és tényekkel vagy inkább semmit. A trágár és kevésbé szalonképes kifejezéseknek nincs helyük egy ilyen oldalon, véleményem szerint intelligens emberek ennél többre képesek. ha nem módosít vagy nem javít javasolni fogom, hogy töröljék a fentebbi hozzászólását!

Robert Szaniszló István Zicherman Azt hiszem ha valaki maradandót alkot, akkor hallani fog az ember felőle, és nem szorul arra, hogy önmagát reklámozza és ajnározza. A krím, amellett, hogy "tönkre volt baszva", működött, most nem működik.. Rabszolga ukránok csak mese….mert ön mondja, és az orosz propaganda. Csak mellékelt példát mutat a cikkhez… Mert az oroszok egy népet sem nyomtak el…. Kedves István, ne csináljon magából továbbra is hülyét, a saját érdekében.

Ki is Zicherman István?

(Webes kigyüjtésem szerint, mivel eddig nem találkoztam vele, nyilván meglehetősen eltérő érdeklődési köreink miatt)

További csatlakozók listája | Szolidaritási Nyilatkozat:

Eddig 260  ember írta alá ezt a petíciót
[Gulyás Gábor, a Műcsarnok lemondott igazgatója mellett].

116.  Istvan Zicherman   Budapest
   író,
szakforditó

Szerteágazó szakfordítói tevékenységét jól bemutatja a Szakkonyvek forditasa című, általa nyitott Index Fórum topik (2008.01.15 – 2012.01.29).

Más, általa nyitott Index Fórum topikok jól mutatják azokat a területeket, melyeken véleményt akar(t) cserélni másokkal:

1. Elsősorban a történelmi és katonai témák összetartózóan, azaz a Hadtörténészet:

A partizanhaboruk tortenete nagy altalanossagokban veve, es a XX. szazad partizanhaborui konkretan:
Partizanhaboru
(Fórum » FILOSZ » Történelem », 2006.07.24 – 2008.06.04, db:146+16
Alapmuvek vagy dokumentumok, amiket az angol-bur haboruval kapcsolatban nem publikaltak magyar nyelven …tobbsegukben – ,,nyers-forditasban:
Angol-bur haboru (1899-1902)
(Fórum » FILOSZ » Történelem », 2006.08.03 – 2008.09.07, db. 175+28)
“A topikot azért nyitottam, hogy próbáljunk némi ,,tiszta tengervizet önteni a pohárba" a hadihajók típusmeghatározásának terén, ugyanis még mindig nagy a képzavar. Ha nem sikerül valamiben megállapodni, legalább próbáljuk meg behatárolni a többé-kevésbé megfelelő nevet. Természetesen bármely haditengerészeti érdekesség megvitatása szintén elsőbségnek örvend:)))”:
Haditengerészeti típusmeghatározás és tö
(Fórum » FILOSZ » Történelem », 2006.12.16 – 2014.04.20, db. 263+15)
Aknák, aknaháborúk “az aknákkal foglalkozó rész függetlenítve az Idegen Légió topikjától, ugyanis a légióra vonatkozó adatok, információk hajlamosak elveszni a különböző aknatípusok leírásában” plusz “egyes [akna]típusokkal bővebben fogok foglalkozni történetük, rendszerbeállításuk, alkalmazásuk, stb.”
(Fórum » Technika és használata » Fegyveres » Katonaság »,
2006.12.26 – 2012.09.12, db. 354+39)
Az I.VH fegyverzete. “ebbe ajánlom összegyűjteni mindazt, ami az I.VH harcoló feleinek fegyverzetével kapcsolatos. Történelmi vita haditechnika ügyben. (Kéretik a haditengerészet mellőzése, annak van önálló szakmai topikja!).”
(Fórum » FILOSZ » Történelem », 2007.09.11 – 2010.09.12, db. 51+14)
“Elsősorban haditengerészeti balesetekkel, diverziókkal, terrorcselekményekkel, katasztrófákkal, illetve az ezek köeüli legendákkal, mítoszokkal, tényanyaggal és különböző verziókkal kívánnánk foglalkozni”:
Haditengerészeti tragédiaák. Titkok, mít
(Fórum » Technika és használata » Fegyveres » Katonaság », 2007.11.23 – 2007.11.23, db:42+7)
“Bármi, ami XIX.-XX. századi erődökkel, védelmi vonalakkal foglalkozik. Eben-Emael, Maginot, Atlanti-fal, Sztálin-vonal, Árpád-vonal, Mannerheim, Sigfried-vonal, Sedan erődjei, Keleti-fal, stb. stb. stb.”
Erődök/védelmi vonalak.
(Fórum » FILOSZ » Történelem », 2007.11.26 – 2007.12.24, db: 12+4)
Anti-Szuvorov “Egy topik, amelyben összegyűjthetjük az eddig, Viktor Rezun (alias ,,Viktor Szuvorov") irodalmi tevékenységével kapcsolatban megjelent kritikákat hadtörténészek és katonai szakértők tollából.” [amiért ez érdekes lehetett neki: “В своих военно-исторических книгах предложил альтернативную концепцию роли СССР во Второй мировой войне. Предложенная концепция и методы её обоснования вызвали многочисленные дискуссии и критику в исторических и общественных кругах.” Forrás: Виктор Суворов (Wikipedia)]
(Fórum » FILOSZ » Történelem », 2008.05.12 – 2012.10.10, db: 383+27)

2. Másodsorban a “Fórum »  Politika, közélet »” kategória (az Index szerinti):

Létezik harcias baloldal? Az utóbbi időben nagy érzelmi kitöréseket kavart ,,gárda-ügyekből" kifolyólag felmerült bennem a kérdés: ,,Ha Magyarországon létezik egy harciasnak, esetleg radikálisnak mondható jobboldal, akkor létezik esetleg harcias vagy radikális baloldali ifjúság is?" Erre a kérdésre várnám válaszaikat és észrevételeiket, esetenként építő vitáikat. (2007.08.20 – 2008.03.03, db: 303+54)
ANTIFA – pro és contra. Az utóbbi napokban folyó viták kapcsán felmerült bennem egy kérdés – szükség van-e Magyarországon egy ANTIFA-hoz hasonló szervezetre, amely információval, hírekkel látja el a társadalmat a különböző radikális nacionalista, neonáci, esetleg szegregációs törekvéseket ápoló csoportok ténykedéséről, akár nemzetközi szinten is, kihasználva a nemzetközi ANTIFA adatbázisait?
Add kettő, szükség van-e, mint a radikális ANTIFA esetében, olyan önkéntes csoportokra, akik képesek felvenni a harcot a durvább szélsőjobboldali megnyilvánulásokkal?
Egyáltalán mit tud (ha tud, persze, egyáltalán) a társadalom az ANTIFA-ról?
Lenne-e támogatotsága egy ilyen szervezetnek?
…………………..
Ez a kérdés része.
Gyorsan még hozzáteszem, hogy engem ugyan semmi érdek nem fűz egy ilyen jellegű szervezethez, mindössze egy hosszan elnyúló, szakmai fórumokon folytatott vita kapcsán szeretném kikérdezni az ,,átlag fórumozók" véleményét?
(2007.08.27 – 2007.09.02, db: 29+12)
Szeva bácsi előzetesben Moszkvában, az ,,Arbat-Presztizs" cég ügyében letartóztatták Szemjon Mogilevicset, január 24-én. Letartóztatásnál Szergej Schneider névre kiállított személyi volt nála. Az embert több nyugati országban majdhogynem ,,az orosz maffia atyjának" nevezték (valójában mindössze a Szolncevói csoport egyik embere volt világ életében). Már nem tudom, hogy jót hír-e ez? (2008.01.25 – 2012.07.04, db: 16+8)
Űrközúti baleset.:) Szibéria felett összeütközött egy amerikai és orosz műhold.
(2009.02.12 – 2010.06.27)

3. Emellett még:

II.VH-s játéktervezet
(Fórum » Hobbi, szabadidő » Gamez », 2007.05.01 – 2007.05.06, db: 36+7)

A hadseregem. Játék.
(Fórum » Technika és használata » Fegyveres » Katonaság »,
2007.08.29 – 2007.10.24, db: 86+8)

A civilizáció alkonya. “Elméleti topik a ,,civilizáció összeomlása" utáni túlélés megvitatására. Tömegszerencsétlenségek, katasztrófák, zavargások, járványok, meteoritbecsapódás, UFO-invázió:) Vicceltem.:) Téma – túlélés a civilizáció közepette, civilizáció nélkül, egyénileg és csoportosan TELEPÜLÉSEN (város, falu, tanya).” (Fórum » Technika és használata » Fegyveres » Fegyvertartás és félelem », 2007.12.16 – 2010.12.23, db: 234+34)

Togliatti, 1987 nyara. “Keresem azokat a Veszprémből és környékéről származó fiatalokat, akik 1987 nyarán jutalomnyaraláson voltak a SzU-ban, a Volga partján, Togliatti városában a ,,Vörös Vitorlák" nevű úttörőtáborban.”
(Fórum » Politika, közélet », 2007.12.27, db: 12+5)
Titokzatos esetek antológiája “A topikban a hasonló cím alatt valamikor orosz lapokban futó történelmi-tudományos sorozat lefordított cikkeit kívánom lefordítani és bemásolni, hogy a történelem iránt érdeklődőkkel meg lehessen azokat vitatni.” (Fórum » FILOSZ » Történelem », 2008.03.18 – 2008.04.16, db: 27+8)

Emellett a Katonai Témák Baráti Köre fórumában is szerepelt, a Google szerint 70-szer. Vannak anyagai még a Klasnyikov.hu-n (a Kalasnyikov.hu dokumentumai) is, amiből csak az alábbi webújságjára vonatkozókat szerepeltetem az alábbiakban:

* A Kalasnyikov.hu a Kaliber Info site (a Kaliber Magazin portálja) legalsó információja szerint “partner fegyveres szakportál” (az ugyancsak ott feltüntetett www.9mm.hu, www.gazpisztoly.hu és www.kapszli.hu portálokkal egyetemben). Kiadja és szerkeszti: Szőrös Zoltán, Lajosmizse, Kálmán Imre köz 1.

ZICHERMAN ISTVÁN WEBÚJSÁGJA

Web-ujsag indul (Fórum »  Technika és használata »  Fegyveres » Katonaság », 2007.05.08 – 2007.09.16), amiből számonként 1-1 általa írt cikk ma is elérhető (összesen 13 számot élt meg):

 1. A MÁSODIK ANGOL-BÚR HÁBORÚ. (1899-1902.)
 2. A SPANYOL POLGÁRHÁBORÚ. (1936-1939)
 3. [A SPANYOL POLGÁRHÁBORÚ. (1936-1939) SZÖVEGGYŰJTEMÉNY• II. A KÖZTÁRSASÁGI HADSEREG. FELSZERELÉS, KIKÉPZÉS, SZERVEZÉS ÉS FEGYVERZET. TÜZÉRSÉG, GYALOGSÁG, LOVASSÁG. LÉGIERŐ ÉS PÁNCÉLOS EGYSÉGEK. TISZTEK, PARANCSNOKOK, HARCTÉRI VEZETŐK.] A spanyol köztársasági légierő. Vadászgépek.
 4. [AZ ANGOL-BÚR HÁBORÚ (1899-1902) SZÖVEGGYŰJTEMÉNYVI.• VI. FELDERÍTÉS, KÉMKEDÉS, KÉMELHÁRÍTÁS. A HÍRADÁS ESZKÖZEI.] KÉMKEDÉS ÉS FELDERÍTÉS AZ ANGOL-BÚR HÁBORÚBAN.
  Kémkedés, hadászati felderítés.
 5. [AZ ANGOL-BÚR HÁBORÚ (1899-1902) CIKKGYŰJETEMÉNY • VI. FELDERÍTÉS, KÉMKEDÉS, KÉMELHÁRÍTÁS. A HÍRADÁS ESZKÖZEI.•]
  A híradás eszközei.
 6. A VILÁG ÁLLAMAI 1900-ban.
 7. [A VILÁG ÁLLAMAI 1900-BAN CIKKGYŰJTEMÉNY•IX. KÉMKEDÉS, POLITIKAI ÉS KATONAI HÍRSZERZÉS. ESZKÖZÖK, MÓDSZEREK, OKTATÓKÖNYVEK.] A hírszerzés és kémkedés története Ausztria-Magyarországon.
 8. [AZ ANGOL-BÚR HÁBORÚ, 1899-1902 SZÖVEGGYŰJTEMÉNY•II. A SZEMBENÁLLÓ SEREGEK. FELSZERELÉS, KIKÉPZÉS, SZERVEZÉS ÉS FEGYVERZET. TÜZÉRSÉG, GYALOGSÁG, LOVASSÁG. LÉGI JÁRMŰVEK ÉS PÁNCÉLOS EGYSÉGEK. TISZTEK, PARANCSNOKOK, HARCTÉRI VEZETŐK.] Az angol-búr háború ágyúi. Búr tüzérség.
 9. [A VILÁG ÁLLAMAI 1900 ÉS 1914 KÖZÖTT CIKKGYŰJTEMÉNY•II. HADSEREGEK. HADI FEJLESZTÉSEK, TALÁLMÁNYOK, FEGYVEREK. LÉGI JÁRMŰVEK, HARCESZKÖZÖK. TÜZÉRSÉG, LOVASSÁG, GYALOGSÁG. HADVEZÉREK, PARANCSNOKOK, TISZTEK.]
  Charron ,,motorizált géppuskája”
  [A 9. számot itt lehet megnézni valószínüleg nem tejles egészében.]
 10. [AZ ANGOL-BÚR HÁBORÚ, 1899-1902 CIKKGYŰJTEMÉNY•V. HADITENGERÉSZET. NYÍLTTENGERI ÉS FOLYAMI FLOTTÁK, FLOTTILLÁK. HAJÓTÍPUSOK. TENGERÉSZGYALOGSÁG, KIKÖTŐI SZOLGÁLAT.]
  A brit flotta és haditengerészeti dandár az angol-búr háborúban.
 11. [AZ ANGOL-BÚR HÁBORÚ, 1899-1902 CIKKGYŰJTEMÉNY•V. HADITENGERÉSZET. NYÍLTTENGERI ÉS FOLYAMI FLOTTÁK, FLOTTILLÁK. HAJÓTÍPUSOK. TENGERÉSZGYALOGSÁG, KIKÖTŐI SZOLGÁLAT.]
  A Haditengerészeti Dandár tüzérsége.
 12. [A SPANYOL POLGARHABORU. (1936-1939) SZÖVEGGYŰJTEMÉNY• II. A KÖZTÁRSASÁGI HADSEREG. FELSZERELÉS, KIKÉPZÉS, SZERVEZÉS ÉS FEGYVERZET. TÜZÉRSÉG, GYALOGSÁG, LOVASSÁG. LÉGIERŐ ÉS PÁNCÉLOS EGYSÉGEK. TISZTEK, PARANCSNOKOK, HARCTÉRI VEZETŐK.] Dewoitine D.371 & D.372 vadászgép.
 13. CHACO HÁBORÚ. (1932-1935)

Legfőképpen azonban itt vannak
ZICHERMAN ISTVÁN KÖNYVEI,
azaz igencsak komoly író

Oroszok Hitler szolgálatában ISBN 9789633753781 (2013)   Anno, 2005 OSZK

Hatvan év telt el az emberiség történelmének eddigi legvéresebb, és kegyetlenségében talán ez idáig is példátlan háborúja óta. Hatvan éve oktatják az iskolákban és egyetemeken. Hatvan éve azt hisszük, hogy vele kapcsolatosan immáron mindent tudunk, és semmi újat nem mondhatnak róla nekünk…

Újabb és újabb tények, események kerülnek napvilágra, és az eddig szinte megkérdőjelezhetetlen igazságok – immáron más megvilágítást kapva – gyakran majdhogynem az ellenkezőjét mutatják, mint amit nekünk tanítottak vagy mondtak…

A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

ELŐSZÓ helyett

 • Az Antikomintern;
 • Francista oroszok a Spanyol polgárháborúban;
 • Az „Orosz Nemzeti Munkáspárt” (RTNP);
 • A Hilfswillige-k;
 • Orosz önkéntesek a Wermachtban;
 • Az „Orosz Népi Szocialista Párt (NSPR)”;
 • 29. Waffen Grenadier Division der SS „RONA”;
 • A rendfenntartó egységek (Polizai – gruppe);
 • Propagandista iskolák;
 • Az „Orosz Nemzeti Néphadsereg” (RNNA);
 • Az „Orosz Nacionalisták Harci Szövetsége (BSRN)”;
 • KONR/ROA: (Főparancsnoksága, Kisegítő alakulatainak parancsnoksága, Kozák egységeinek igazgatósága, A ROA Gárda dandárja, hadosztályai, légiereje, önálló zászlóaljai, harcai a Vörös Hadsereg ellen);
 • Az I. Orosz nemzeti hadsereg;
 • Orosz önkéntesek a Luftwafféban;
 • Az „Orosz Balkán-hadtest”;
 • A „Varjag” Waffen-SS ezred;
 • Oroszok más Waffen-SS hadosztályokban;
 • Prága, a fogság és a Szovjetunióba történő repatriáció;

Az „OROSZOK HITLER SZOLGÁLATÁBAN” című ezen kiadványt a II. világháború eddig ismeretlen, vagy kevésbé ismert eseményei iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, a szerző alábbi szavainak figyelembe vételével:

„… A II. világháborúban részt vett nemzeteket és embereket én nem osztom fel győztesekre és vesztesekre. Véleményem szerint minden egyes háborúnak csak áldozatai vannak. Éppen nekik, a háború poklát megjárt emberek emlékének ajánlom tisztelettel a könyvem. Korra, nemre, fajra, nemzetre, vallási és politikai világnézetre való tekintet nélkül…”

1956 szovjet szemmel ISBN 9789633754399 (2013)   Anno, 2006 OSZK

Sok könyv jelent meg már az 1956-os magyar forradalomról. Filmek készültek róla, gyakori újságcikk- és beszédtéma, ám mindig csak a magyarok szemszögéből.

A szerző ebben a kötetben érdekes vállalkozást vitt véghez: bemutatja szovjet szemmel, tehát a másik oldal szemével a korabeli történéseket és azok akkori értékelését.

Részletek a kötetből:

Én 1956 – ban Magyarországon szolgáltam, mint gépesített lövész. Lehet, hogy furcsán hangzik, de többségünk tisztában volt vele, hogy semmi keresni valónk itt… Lehet hogy valaki ezt nem hiszi el nekem, de rendkívül sajnáltuk a magyarokat. Később, a már Szovjetunióból érkező katonáknak próbáltuk elmagyarázni, hogy itt nem „fasiszta puccs” történt, hanem ugyanaz, amit nálunk már Hruscsov meghirdetett és próbált megvalósítani – visszaadni a társadalomnak egyes szabadságjogokat…

A politikai tisztek az ilyen beszélgetéseket nem szerették, és igyekeztek ezek elejét venni. El is töltöttem a fogdán egy pár napot emiatt. Az volt a mérvadó az eseményekkel kapcsolatban, amit a párt mondott…

1979 – ben a családommal kivándoroltam a Szovjetunióból az USA – ba… Itt megismerkedtem jelenlegi legjobb barátommal, Varga Dániellel, aki szintén órásmester. Elmesélte, hogyan harcolt Budapesten 1956 novemberében, én meg azt, hogy én is akkor ott voltam éppen. Ekkor döbbentünk rá, hogy az is elképzelhető, hogy egymást lőttük…

Nagyon jó barátok lettünk. Mindketten csak egyszerű órásmesterek vagyunk, ahogyan viccelni szoktunk – „Az elromlott időt javítjuk”.

A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

ELŐSZÓ helyett

 • Magyarország 1956 előtt;
 • Krízispontok a „szocialista táborban” 1956 előtt;
 • A „Különleges Hadtest”;
 • A XX. Pártkongresszus (1956. február);
 • A politikai bizonytalanság és Rákosi Mátyás leváltása;
 • A krízis elmélyülése;
 • Október 23;
 • A „Hullám” terv és az Iránytű” hadművelet;
 • A felkelés győzelme;
 • Sötét felhők gyülekeznek;
 • A forradalmi erők;
 • A „Vihar” hadművelet;
 • A budapesti harcok;
 • Az üldöztetés;
 • Nagy Imre letartóztatása;
 • Ellenforradalom?

UTÓSZÓ helyett

NÉVMUTATÓ;

Az „1956 SZOVJET SZEMMEL” című ezen kiadványt a másik oldal szemszögéből vizsgált népfelkelés iránt érdeklődő olvasóinknak ajánljuk, akik az alábbi kérdéskörökre, azokat át és továbbgondolva együtt keresik a válaszokat az alábbiakra:

… „Miért pont Magyarországon tört ki az a forradalom, amely alapjaiban rengette meg a kommunista rendszert? Hiszen az, amit 1945 után ebben az országban bevezetett Rákosi Mátyás és környezete – a pártvezetés és az államvédelmi szervek mindenható hatalma, a parasztok kuláktalanítása és a másképpen gondolkodók elnyomása, üldözése, a pusztító iparosítás és saját népének, nemzeti öntudatának, tradícióinak meggyalázása -, gyakorlatilag ugyanilyen formában Kelet – Európa többi államában is véghezment…

Kiadói adatok (NEKTÁR, Országos Széchényi Könyvtár)

Kiadó neve: Alternatív Kiadó
Kiadó email címe: annobt@freemail.hu
Minősítés: élő
Kiadó címe(i): 1087, Budapest Asztalos Sándor u. 7.
Névváltozatok: Alter-Natív Alternativ Kiadó

Kiadó neve: Anno Kiadó Bt.
Kiadó telefonszáma: +36 1/303-6987
Kiadó faxszáma: +36 1/303-6987
Minősítés: élő
Kiadó címe(i): 1087, Budapest Asztalos Sándor u. 7.
Névváltozatok: Anno

Anno
Székhely   Budapest
Email  annobt@freemail.hu

Kiadó · Anno · Moly –> teljes könyvlista (hatalmas)

Az orosz ejtőernyős alakulatok története   Anno, 2005  OSZK

[Innen] Az ejtőernyősök alkalmazására már a cári hadsereg is tett kísérleteket, de ezek sorra kudarcot vallottak. Igazán jelentős előrelépés csak az 1917-es orosz forradalom után következett. Mivel a bolsevista hatalomátvétel után sok fiatal, tehetséges és megfelelő fantáziával megáldott parancsnok került az alakulóban lévő Vörös Hadsereg élére, a Szovjetunióban komoly lendületet kaptak a „fiatal" fegyvernemek és harcászati megoldások, gyors és jelentőségteljes fejlődésnek indult a hadtudomány és a katonai kutatások, így történhetett meg, hogy a polgárháború utáni nyomorban szenvedő és romokban heverő iparral rendelkező országnak mégis sikerült elsőként megteremteni és felállítani az ejtőernyős hadnemet (fegyvernemet), aminek köszönhetően előbb a Szovjetunió, majd – jelenleg is – Oroszország rendelkezik a legnagyobb létszámú deszant egységekkel.

A kalasnyikov története    Google: Anno 2007

[Innen] Valamikor az amerikaiak azt írták, hogy „egy orosz őrmester felfegyverezte az egész Varsói szerződést". Nagyon képletes a hasonlat, és igen lírai, de teljes mértékben fedi a valóságot. A Kalasnyikov gépkarabély a mai napig igen népszerű világszerte. Az általa tervezett fegyverek, vagy ezek klónjai, teljes mértékben vagy részlegesen hadrendben állnak, alkalmazzák őket a különleges alakulatok, és a Stockholmi Stratégiai kutatóintézetjelentése szerint 1991-ben 55 országban volt rendszeresítve, gyártva, vagy alkalmazva.

Tengerészgyalogosok és harceszközeik – A deszanth   Google: Anno 2007

[Tengerészgyalogosok és harceszközeik – A deszanthajók története] Miután az ember vízre szállt, nem volt kérdéses, hogy az újonnan meghódított elem hamarosan a politika és hadviselés újabb terepévé válik. A haditengerészet megjelenésével nemcsak a közvetlen, hajók közötti ütközetek váltak fontosakká, hanem a csapatok szállítása és ellátása is. Hiszen mit ér egy nyílttengeri győzelem, ha nincs katona, amely érvényesíthetné a jogokat a leigázott ellenfél földjén. Apropó, a jogok érvényesítése. Már Homérosz „Iliászában” is arról olvasunk, hogy a görög sereg, nagy flottával, útnak indul, majd partra száll Trójánál. Homérosz költeményében vajmi kevés igazság van, de ő saját korának hadtudománya szempontjából meglehetősen hiteles képet mutat az akkori hadműveletekről. Többek között kiderül, hogy a partraszálló hadműveleteket már nagyban űzték, bár itt még maguk a katonák, vagy felébredt parasztok voltak egyben az evezősök és a tengerészgyalogság. Ugyancsak érdekes a hajóknál történt ütközet leírása. Már itt is kitűnik, hogy mennyire fontos egy idegenben harcoló hadsereg számára a szállítóhajók és a kommunikációs útvonalak biztonsága.

Az afgán háború Anno, 2006  OSZK

[Innen] Elítélhetjük a agresszív szovjet politikát, pálcát törhetünk a pártvezetés és a politikusok feje fölött, újraértékelhetjük és levonhatjuk a tanulságokat a háború történetéből, de egyvalamit le kell szögezni: Az afgán nép a történelem fejlődés saját útját választotta, és a szovjet katonák pedig maradéktalanul teljesítették kötelezettségüket…

Háború vízen és víz alatt Anno, 2005  OSZK

[Innen] A különleges tengeri alakulatok története
Amióta tengeri hadviselés létezik, mindig is voltak sajátos elképzelések, olykor különös próbálkozások az ellenfél erőinek elsősorban a hajóinak elpusztítására. Vannak hát kitűnő búvárok a trójaiak közt idézi az Iliász XVI. énekét a szerző bevezetőjében, melyben az első dokumentált búvártámadástól, a perzsa flotta hajóinak az Apethai földnyelvnél Kr. e. 480-ban a szküóni Szkhüllosz és leánya által véghezvitt elsüllyesztésétől a múlt század elejéig tekinti át a téma előzményeit. A továbbiakban a 20. századi hadtörténet számtalan érdekes fejezete elevenedik meg. Az első részben az I. világháború témával kapcsolatos eseményeit ismerhetjük meg a kémek és szabotőrök akcióitól, a robbanó- és gyorsnaszádokon át az utolsó kalózhajóig, melyet a németek vitorlás kereskedelmi hajónak álcáztak, ám belsejében valójában nagy teljesítményű dízelmotor, ágyúk és géppuskák lapultak. A következő részben olvashatunk egyebek közt a II. világháború víz alatti diverzáns akcióiban élen járó olasz Decima MAS és Gamma csoportokról, a brit és ausztrál tengeri kommandós alakulatról, az SBS-ről, a német K flottilláról és az amerikai különleges partraszálló egységekről is. Az utolsó részben, mely a hidegháború évtizedeiről szól, a szovjet, az amerikai, a brit, a német, az olasz, a francia és az izraeli különleges tengeri alakulatok és akcióik kaptak helyet, olyan események kapcsán, mint az Öböl-háború vagy a Falkland háború. Rövid ismertetést találhatunk a haditengerészeti szolgálatra kiképzett állatokról is. A regényes hangvételű részletekben bővelkedő kötet nem tartalmaz irodalom- és forrásjegyzéket.

Az orosz páncélosok története   Anno, 2007  OSZK

[innen] Az önmozgó katonai járművek ötlete gyakorlatilag akkor jelent meg, amikor a tudósok megpróbálták megteremteni az első megbízhatóan működő gőzgépeket. A XIX. század ipari forradalma és technikai találmányai forradalmasították a haditechnikát és hadtudományt. Az új gépszörnyekre nehéz páncélzatot lehetett pakolni, komoly fegyverzetet, katonákat lehetett szállítani. Oroszországban az első, sorozatban gyártható páncélozott típusvagonok tervével 1912-ben kezdtek el foglalkozni, amikor is az orosz Haditechnikai hivatal páncélos részlege felterjesztette páncélvonat tervét.1914 augusztusában, gyakorlatilag a világháború első napjaiban, a 9. vasúti zászlóalj műhelyében átadásra került az első, tervek alapján felépült páncélvonat – egy páncélozott lokomotív és négy páncélvagon.

Az IRA története     Anno, 2009   OSZK

Írország népéhez!
Ír férfiak és nők! Isten és a múlt nemzedékeinek nevében, melyekből nemzetünk ősi hagyományát meríti, Írország általunk szólítja zászlójához fiait és küzd a szabadságért!
Titkos forradalmi szervezete, az ír Köztársasági Testvériség, és nyilvános katonai szervezetei, az ír Önkéntesek és az ír Polgári Hadsereg, melyeknek bátor férfiúit kiképezte és egységbe szervezte, fegyelmezettségét türelmesen tökéletesítve és eltökélten várva a színrelépés dicsőséges pillanatára, megragadja az alkalmat és harcra kész, támogatva Amerikába száműzött fiai és a hősies európai szövetségesei által, a győzelembe vetett hit teljes bizonyosságával.
Kihirdetjük Írország népének Írországhoz való jogát és az ír sors béklyóktól mentes irányítását, a szuverenitás és a megtámadhatatlanság érdekében. Az idegen kormányok és népek régóta tartó jogbitorlása nem törölte el ezt a jogot, amely csak az ír nép elpusztításával oltható ki ismét. Az elmúlt háromszáz évben hat alkalommal álltak ki az ír nép eddigi nemzedékei fegyveresen, a nemzeti szabadsághoz és szuverenitáshoz való jogért. Most, a világ színe előtt újra fegyverbe szólítva eme alapvető jogért, ezennel kikiáltjuk az ír Köztársaságot, mint független és szuverén államot, és szabadságáért, jólétéért, felemelkedéséért mi, és fegyverben álló bajtársaink akár az életünket is áldozzuk!

Tengerről az égbe Repülőgéphordozó hajók története  Anno, [2005]  OSZK

Híresek vagyunk arról – ugyebár –, hogy „híres haditengerészeti nemzetet” tisztelhetünk magunkban, magyarokban. A magyar állam, teljes fennállása alatt, mindössze egyszer képviselt komolyabb haditengerészeti erőt, méghozzá a kiegyezés utáni Osztrák-Magyar Monarchián belül. Ez a folyamat bár ugyancsak gyarapította nemzetünk haditetteit, de igen rövid ideig tartott.

Erről és még sok érdekes dologról olvashatunk a könyvben.

A T-34-es története   Anno, 2007  OSZK

A könyv a második világháború egyik leghíresebb páncélosát, a T-34-est és annak történetét veszi górcső alá. Részletesen feldolgozza és ábrákkal szemlélteti a különböző verziókat, és elsőrangú orosz források felhasználásával segít pontos képet kapni e legendás eszköz evolúciójáról, dicső napjairól és csatáiról.

Mesterlövészek 1 lövés – 1 halott   Anno, 2005  OSZK

A mesterlövészek iránti érdeklődés óriási. Ez azzal magyarázható, hogy hazánkban az elmúlt 50 év alatt a témával kapcsolatban alig jelent meg könyv, szakirodalomról nem is beszélve.1 lövés – 1 halott.

Az angol-búr háború   Anno, 2006  OSZK

Az angolok úgy gondolták, hogy a háborúnak már Karácsonykor vége lesz. Úgy nevezték: „háború a teaidőben” A búrok ugyancsak biztosak voltak abban, hogy ismét megleckéztetik az angolokat – „mint Majubánál” –, és hazaérnek még a szüret előtt. Amikor átléptek Natal tartomány határát, sokan közülük azt kiabálták, hogy „banánokért megyünk”! De minden másképpen alakult. Ezt a háborút mindennek lehetett nevezni, csak éppen teadélutánnak nem. Amikor három évvel később végre leülepedett a katonai bakancsok által felvert por, ezt az angol-búr háborút nevezték a kortársak „a legkeserűbb, legkegyetlenebb és legvadabb konfliktusnak, amit fehér emberek vívtak egymás között a Krími-háború óta”. Mire is hasonlított valójában? Milyennek tűnt a harcokban részt vett búrok vagy angolok számára? Sok szakmunka foglalkozik az összecsapások pontos krónikájával, de gyakorlatilag alig találkozunk az egyszerű katonák hétköznapjainak és érzéseinek leírásával. Ezért olyan nehéz átérezni az egyszerű résztvevők szenvedését.

A csecsen háború   Anno, 2006  OSZK

Az 1990-es években szinte nem volt olyan nap, amikor ne hallhattunk volna a csecsenekről, illetve az oroszokkal vívott háborújukról. Groznij vagy éppen Samil Baszajev nevét megismerte a világ, és borzadva néztük a terrorcselekmények áldozatait, a rakétavetőket kezelő gyerekeket… Közelmúltunk egyik máig akut és világpolitikai jelentőséggel is bíró konfliktusáról, a ’90-es évek csecsen háborújáról szól a kötet.

A kaukázusi tűzfészek / A Krími háború (2 mű egy kötetben) Anno, 2005  OSZK

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Hozzászólások

 • A Malevolent  On április 7, 2016 at 3:27 du.

  Szaniszlókám: Ha már médiatanoncnak titulálod magad, és úgy teszel, mintha kurvára képben lennél, legalább tanulj meg helyesen írni magyarul, mert olyan égbekiáltó faszságokat írsz, hogy az ilyet, mint te, szó nélkül le kellene lőni, mint egy kutyát.

Trackbacks

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: