AUTONÓMIÁT KAP-E KÁRPÁTALJA, ha teljesen egyoldalúan a kijevi propagandát visszhangozza? A KMKSZ Ifjúsági Szövetségének vezető bizottsága élén álló Dobsa István szerint ERRE CSAK ÍGY VAN ESÉLY (??).

Lényegét tekintve Dobsa István így reagálta le a
Zicherman István szerint tömény hazugság K. Debreceni Mihály, valamint Darcsi Karolina szvsz (finoman is) égbekiáltó csúsztatása és hamissága 
és a
Hangadó kárpátaljai magyarok az “ukrán nacionalista” kontra “orosz ajkú” illetve “orosz identitású” ukrán szembenállásról: Balla D. Károly igazsága és K. Debreceni Mihály, valamint Darcsi Karolina égbekiáltó csúsztatása és hamissága 
bejegyzésekben foglaltakat az egész polémiát elindító 
Információs háború Kárpátalján is 
című Kárpátalja.ma, 2014. június 18-i cikkhez kapcsolódó hozzászólásában, mégpedig pontosan a következőket írva le:

Remek írás! [mármint a Debreceni féle] A hozzászólásokat végigolvasva, a laikusok számára is világossá válhat a trollkodás [mármint a Zicherman illetve Nacsa féle trollkodás] fogalma. 🙂 Nekem egy dolog tűnik föl és csöndesen megjegyezném, mégpedig: míg K. Debreceni Mihály és Darcsi Karolina Kárpátalján munkálkodnak, addig Önök, kedves kritikusok? No ugye? Nem eszik ezt ilyen forrón! Tényeket megkerülve, személyeskedve rendkívül arrogáns mód jönnek itt az erősen szubjektív nézeteikkel, azért ez így rendesen sántít! Az Önök mentalitásával autonómiát biztosan nem, viszont egy destabilizált területet annál inkább kaphatnánk Kárpátalján!

Erre az elsőként megszólított Zicherman István ekként reagált:

Amig Debreceni Karpataljan munkalkodik, es kizarolag a kijevi maszlaggyar termekeit ,,lapozgatja" (raadasul elkotelezett majdanos-kent furcsa is lenne, ha mast is felutne), addig masok ott vannak a helyszinen, eleg hosszu ideje, es folyamatosan tudositanak arrol, hogy mi is megy valojaban Delkeleten. Ajanlom a nemet es angolnyelvu oldalakat is, es az ott megjeleno cikekket azok tollabol, akik a helyszinen keszitenek anyagot. A legnagyobb destabilizalo tenyezo – barmiben is tamogatni a jelenlegi soviniszta kijevi hatalmat, mely sajat nepe ellen haboruzik. 😦

Amihez Benyó Lajos az alábbit fűzte hozzá:

Ezt mikor mutatják be az ukrán médiákban?

Mariupoli vérengzés 18+ (Hu sub) – 2014.05.09. – Fegyvertelen tüntetőkre lőttek az ukrán katonák [Igor Egorova YouTube channel, June 17, 2014]

A felvétel magyar feliratot tartalmaz! Az oroszbarát tüntetők május 9-én az utcán szerették volna ünnepelni a Győzelem napját, azonban az ünneplés gyorsan vérfürdővé vált, amikor az Ukrán Nemzeti Gárda fegyveresei a fegyvertelen tüntetőkre lőttek. A felvételeken áldozatok is jól láthatók, csak erős idegzetűeknek ajánlott!

A teljesen helyi, ráadásul mariupoli lakosok által készített felvételekből álló, “Pacifikáció” tankokkal Mariupolban 2014. május 9-én, a hagyományos Győzelem napján című, május 9-én du. 2 óra 47 perckor megjelentetett bejegyzésem csak felerősíti mindazt, amit a fenti videóban látni.

Másnap, május 10-én de. 11:14-kor közzétett, Meddig lehet még hazugságban tartani a világ nyugati média által uralt és manipulált részét? Mariupol május 9-i igazsága is homlokegyenest másként jött át! című bejegyzésem pedig azt is jól mutatta már, hogy úgy a kijevi, mint a Kijeven túli, Nyugat által uralt (így a magyar) médiákban is mennyire nem közvetítik ezt a véres valóságot.

Ebből végképp mindenki eldöntheti a maga számára azt, hogy én, mint a Debreceni féle, Kijevet hozsannázó cikk “kritikusa” “Tényeket megkerülve, személyeskedve rendkívül arrogáns mód jönnek itt az erősen szubjektív nézeteikkel” alapon foglalkoztam-e bármikor is az Ukrajnában történtekkel.

Még a fenti, Mariupoli vérengzést bemutató videóra sem reagált Dobsa István. Számomra teljesen egyértelműen legalább három oka lehetett erre:

  1. Másnap választották meg a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ)—a 2006. októberi VI. közgyűlés óta gyakorlatilag nem működő és most új kezdeményezésre megalakult—Ifjúsági Szövetségének vezető bizottsága élére. Nyilvánvalóan hűen követnie kellett azt a vonalat, amit—szvsz (időm nem lévén ennek kiderítésére)—a KMKSZ is képvisel ez ügyben.
  2. Darcsi Karolina (aki egyébként KMKSZ politikai-kommunikációs titkára) mellett is kiállt, hiszen a Debreceni féle cikk felét ő szolgáltatta, neve hozzáadásával is. Darcsi pedig erőteljesen közreműködött a KMKSZ ISZ újraalakításában.
  3. Az Akire büszkék lehetünk… Interjú Dobsa Istvánnal (II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, 2015. december 15.) című cikk végül azt is jól mutatja, hogy a főiskolához igen szorosan kötődik, és persze a főiskola is őhozzá. No és a Kárpátalja.ma egy a főiskolához tartozó hírportál.

Ennyi kötődés esetén jómagam egyáltalán nem lepődök meg azon, hogy nem reagált. A kegyetlen tények miatt csak magát járatta volna le a továbbiakban, bármit is mond. Így nyilvánvalóan: OKOS FIÚ!

Még csak egy dologgal kell nekem reagálnom Dobsa egyetlen, röpke hozzászólására:

K. Debreceni Mihály és Darcsi Karolina Kárpátalján munkálkodnak

Nevezetesen azzal, hogy ezzel az alapvető nehézséggel már saját bejegyzésem írásakor mélyen tisztában voltam. Ezért is szerepel már annak címében is a “Balla D. Károly igazsága” az “ukrán nacionalista” kontra “orosz ajkú” illetve “orosz identitású” ukrán szembenállás ügyében.

Vagyis, ha az ukrán válságban érintett, mindkét felet nem akarja, vagy nem tudja képviselni valaki, akkor jobban teszi, ha Balla úr mintájára elzárkózik a véleménynyilvánítástól.

Ráadásul azt semmiképpen sem gondolom, hogy még mindkét féllel szembeni állásfoglalás esetén is annyira kellene exponálni magukat a Donyec medenceiek oldalán, mint azt ahogyan jómagam tettem és teszem (persze a kijevieket is csak azonos mértékben képviselni). Megjegyzem még jómagam sem vagyok semmiféle médiában a Donyec medenceiek szócsöve.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Hozzászólás