A kárpátaljaiak érdekeit “Putyin által fizetett trollok” támadják, szemben a drága jó “Debreceni Misi” valamint Darcsi Karolina kijevi propagandát visszhangzó cikkével?

Troll (Wikipedia):  “az internetes szlengben olyan személy megnevezése, aki provokatív, ingerlő módon, tárgyhoz nem tartozó üzenetekkel bombáz egy online közösséget (például internetes fórum, chat, blog, levelező lista), vagy személyes hitbeli meggyőződését ellentmondást nem tűrő, pökhendi erőszakossággal sulykolja, azzal a konkrét szándékkal, hogy más felhasználókból heves reakciókat provokáljon ki, vagy egyéb módon zavarja, lehetetlenítse el a témába vágó eszmecserét.” Ezt azért volt fontos itt a legelején szerepeltetni, mert erről sem Zicherman István sem jómagam, Nacsa Sándor esetében már formailag sem lehet/lehetett szó. Akik a trollkodással dobálódznak nem értik a szó jelentését.

Az alábbi hozzászólók egyikének azonban még ez sem volt elég. Odáig ment, hogy Zicherman István-nak szólóan még hozzáteszi ezeket a “hízelgő minősítéseket”: “a putyinista propagandát terjeszti”, “kgb-s aktivista”, “provokátor”, “bérenc”. Nem semmi! És, hogy mire fel? Hát arra, hogy Zicherman István szerint tömény hazugság K. Debreceni Mihály, valamint Darcsi Karolina szvsz (finoman is) égbekiáltó csúsztatása és hamissága.

 

A szerény személyemnek is szóló “trollkodásra” vonatkozóan pedig itt található a “magyarázat”, amiért a “minősítést” megkaptam:
AUTONÓMIÁT KAP-E KÁRPÁTALJA, ha teljesen egyoldalúan a kijevi propagandát visszhangozza? A KMKSZ Ifjúsági Szövetségének vezető bizottsága élén álló Dobsa István szerint ERRE CSAK ÍGY VAN ESÉLY (??).

A fentebbi, már hivatkozott mai bejegyzéseim tartalmazzák a hozzászólások adott részét, ezért itt már csak az egész polémiát elindító 
Információs háború Kárpátalján is
című Kárpátalja.ma, 2014. június 18-i cikkhez kapcsolódó további hozzászólásokat kell elhelyeznem. Azért is mert ezek jól illeszkednek az itteni címben jelzett Zicherman és Nacsa féle “trollkodás” hozzászólók általi megítéléséhez. Sokkal inkább kontra, sem mint pro! Ami—kárpátaljaiakról lévén szó—igencsak reménykeltő abban a vonatkozásban, hogy nem mindenki olyan Kárpátalján, mint K Debreceni Mihály, Szedlár István, Dobsa István, Enrico H. Tajti, Darcsi Karolina és Robert Szaniszló.

Rozália Gazda Az emberek "remélem" tudnak gondolkodni,és Kárpátalján nincs idejük nyáron, reggeltől estig az interneten lógni. Főleg nem hisznek az orosz internetes portáloknak.

K Debreceni Mihály Radikális fanklub alakult a cikk alatt. Sok bölcs 🙂

Szedlár István a sok hasznos idióta

Gábor Pancsira K. Debreceni Mihályról annyit tudni kell, hogy abszolút elfogult majdan párti! Újságíró létére lehetne picit objektívebb is, egyszer már azt is észre vehetné, hogy mennyire magyar ellenes az egész majdanos csürhe! Az interneten lehetetlen délre tájékoztatni az embereket, minenki azt olvas amit akar! Igazán nagyszerű lenne, ha egyszer Debreceni Mihály felsorolná a majdan utáni pozitív dolgokat, mert eddig csak a negatívakat látjuk, akár gazdaságilag, mint politikailag! Azt is észre vehetné, hogy a Novorosszijaiakat, az oroszok támogatják, de a majdanosokat, amerika támogatja felderítési és hadi eszközökkel. Darcsi Karolina és Debreceni Mihály is elmagyarázhatná nekünk kárpátaljai magyaroknak, hogy miért is jobb Ukrajna integrációja, mint területileg visszakerülni Magyarországhoz, Krimi módra?

Victoria Petras · English-History teacher, Beregszászi 4. Számú Kossuth Lajos Középiskola
És mi arra a garancia,hogy a nagy Oroszhon támogatásával Kárpátalja visszakerülne Magyarországhoz?Csak ,mert KG Béla és társai kémkedtek az oroszoknak?Inkább leszünk elfogult majdan pártiak,mint a régi Janukovics rezsim kiszolgálói és az oroszok talpnyalói.A kommentelő nem emlékszik még 1944-re ,sem "56-ra? Mert mi igen!!Az emberek a Majdanon az igazságukért harcoltak,a diktatúra ,maffiapolitika és az ország orosz kiszolgáltatása ellen.Van rá bizonyíték,ésszerú és nem mondvacsinált arra,hogy a nyugat pénzelte őket? Mert arra van,hogy Kelet Ukrajnában oroszbérencek gyílkolnak.És K Debreceni Mihály-t valamint Darcsi Karolina-t akkor kritizálja, ha Ön letett annyit az asztalra, amennyit ők.

Gábor Pancsira Victoria Petras Hogy támogatják e anyagilag az amerikaiak a majdant? A külügyi szóvívő februári videóval alátámasztott nyilotkozata alapján 5 milliárd dollárt fektettek be a majdanba! Porosenko amerikai civil szervezeteken keresztül finanszírozta az ellátást és a sátrakat, köztük a narkót és a piát is, feltételezhetően a napi 25 dolláros napi díját is! Ki mondta, hogy az oroszok jobbak mint az ukránok? Most az oroszokba csak annyi szimpatikus, hogy támogatják, hogy Magyarország, visszavegye Kárpátalját, és meg akarják védeni az orosz fajtájukat Ukrajnába! A tanárnő hamarabb szavazott Janukovicsékra mint én, az UMDSZ párti 4.-es iskolában! De hogy a majdanos csűrhe rosszabb tőlük, lásd első nap első törvénye megszüntetni a kiherélt nyelvtörvényt. Hölgyem ön az ukrán soviniszták szemével nézi a majdant, ha Janukovics maffiapolitikus volt, akkor az opportunista Jacenyuk, Tyahnyibok, Turcsinov, Juliska, Porosenkó, mennyivel jobban a Janukovics rezsimnél? Ellentétben én a kárpátaljai magyar szemszögből nézem az egészet, és teljes mellszélességgel támogatom a Jobbik, március 28.-ai peticíóját az autonómiáról és visszacsatolásról való népszavazást, a 40 magyar civil szervezet autonómia kezdeményezését, Orbán Viktor mondatait az autonómiáról, amit az önök által annyira támogatott puccsista majdanista politikusok, fenyegetően visszautasítanak! Felmerül a kérdés, hogy miért is támogatják, ilyen vadul a majdant, holott mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy semmiféle Ukrajnában nincs jövője a magyarságnak, lásd a 4 hónapja kidolgozás alatt lévő új nyelvtörvényt, vagy éppen vélekedésüket az autonómiáról! Egy kárpátaljai trianonkor leszakított magyar közösségnek, miért fontosabb Ukrajna integrációja, és a majdan, mint a jogos területi visszacsatolás? Ha megkérhetném, tényekre alapozva, közhely mentesen ezt fejtse ki nekem!

Victoria Petras Gábor Pancsira a 4-es iskolában,igaz,hogy sajnos UMDSZ párti,ebben Önnek igaza van,de vannak olyan tanárok,akik soha nem szavaztak sem az UMDSZ-re ,sem a Janukovics féle Régiók Pártjára.Ellenben az ön hozzászólása teljes mértékben ezt a típusu politikát támogatja.Nem a politikusokat pártolom a Majdanon zajló harcokban,hanem a diákokat,értelmiséget,újságírókat stb. akik az igazságukért álltak ki,hangsúlyozom,nem az EU és az ukrán politikusok pénze miatt.Anyelvtörvény,amivel az ex-elnök és magyar képviselője beetette az embereket ,valójában nem is létezett,csak elméleti formában.Vagy ön tud említeni legalább egy olyan pontját,amit a gyakorlatban is alkalmaztak?

Gábor Pancsira Victoria Petras Abban igaza hogy, nem voltam ott 44-be, se 56-ba, de a 2005-ös narancsos forradalom idején, amikor is én mint 89- óta KMKSZ tag, teljes mellszélességgel támogattuk Juscsenkót, aki később kegyetlenül pofára ejtett minket magyarokat, hogy már 2007-be a magyar iskolák léte majdhogynem megszünés alá került! Ezen emlékeim alapján zsigerből nem tudom támogatni azt a majdant ami a narancsos forradalom folytatása, szinte ugyanazokkal a vezető szereplőkkel és jelszavakkal, mint például Porosenkó! Maga a nyelvtörvény, vagy autonómia léte megmutatja minden állam viszonyát a saját nemzetiségeihez, ebből a szemszögből, akkor még Janukovics rezsimje viszonyult legjobban a nemzetiségekhez! Viszont a helyi vezetőkön a nyelvtörvény végrehjtása erősen megbukott! Ugy mint Balogáékon, akik, nem voltak hajlandóak elfogadni regionális nyelvként a magyart! Ugy mint a jecc, vezette Csapon, ahol semmit nem vezetttek be belőle és még beregszászon is a nyelvtörvény részleges végrehajtása ellen szavaztak a jeccesek, akik nem mellesleg vad majdanisták! Lásd Bidzilja Olga, Csivibán Szvetlána, és a többi! Egy kárpátaljai trianonkor leszakított magyar közösségnek, miért fontosabb Ukrajna integrációja, és a majdan, mint a jogos területi visszacsatolás? Ha megkérhetném, tényekre alapozva, közhely mentesen ezt fejtse ki nekem!

Victoria Petras Gábor Pancsira És miért is van nekünk magyar képviselőnk?Amugy,annyira bíznak abban,hogy Kárpátalja visszakerülhet Magyarországhoz? Mert a Sztálin-Hitler mixelt Putyin és a fanatikus,idióta Jobbik ezt igéri?Sajnos nem tudok hinni ilyen embereknek.A Jobbik azt csinálta velünk a választások előtt ,mint az égő gyufaszál a kis gyufaárus lánnyal:illúziókban ringatta a hiszékeny embereket.Ugyanazt,amit Janukovics és még sorolhatnám.Én személyes kapcsolatban vagyok Csiriban Szvetlánával és magyarként engem soha nem marasztalt el,pedig felettesem.

István Zicherman Victoria Petras , semmi bajom az ,,eredeti" Majdannal, ami meg Janukovics ellen indult, de sajnos januartol a majdan hullaman olyan ,,habok" utottek fel a fejuket, amit egy normalis, civilizalt orszagban nem hogy a hatalom kozelebe nem engednek, hanem egyszeruen megsemmisitik. Jelenlegviszont az ultranacionalistak es neonacik nem csak a Radaban vannak bent, hanem szepen szedik aldozataikat. Odessza, Mariupol es meg egy sor egyeb helyszin erre a legjobb pelda. Es kelet-Ukrajnaban – es most tudom, hogy nem talalok meghallgatasra – NEPFELKELES van. Az onkentesek szama rendkivul kicsi a helyi erokhoz kepest. Az pedig, hogy Kijev oda kuldte a jobb-szektoros mocskot, raadasul civileket gyilkol – teny. Meghozza elegge szomoru teny. Ha mar alkalmazta az 56-os hasonlatot – most eppen Donbassz lakossaga van abban a helyzetben, amelyben a magyarok voltak anno.

Gábor Pancsira Victoria Petras Tanárnő, adalékok Csiribán Szvetlána politikájához. Mint hithű szovjet kommunista kezdte, azóta már 5-6 párt tagja volt, Jeddinéj Centr, Násá Ukrájina! Magyarellenes kirohanásairól kérdezze a városi tanács KMKSZ képviselőit! Tőle személyesen megkérdezheti, hogy anno a nyelvtörvényre hogy szavazott! Arról nem beszélve, hogy ő az egyik szervező erő, aki választásokkor, 100-200 gr fizetésével csalja el a választásokat! 2007-ben erőteljesen szorgalmazta a magyar iskolák megszűnését. Mindezt csak azért fontos mert egy ilyen előmenetellel, milyen tagja lehet valaki, egy önhatalmulag felállított, majdanos, átvilágító bizottságnak, aki arra is hivatott, hogy eldöntse, hogy alkalmas vagyok e vagy nem, és eldönti olyan emeberek sorsát, aki 2 szervezetnek voltam és vagyok tagja a Rákóczi szövetség, és KMKSZ! Nevetséges! Én is vettem részt tüntetéseken, de még soha nem jogosított fel arra hogy bármilyen bizottságba bekerüljek! Maga az átvilágító bizottság létea demokrácia megcsufolása! A Jobbikba nem vettek fel, mert túl radikálisnak tartottak! A kárpátaljára vontakozó Jobbikos és Fideszes törekvésekkel 100%-ban egyet értek! Önnek is ajánlom, hogy ne előítéletekkel kezelje hanem objektíven! Ha egyszer nemzeti magyar szemszögből nézi majd a dolgokat, és nem ukrán soviniszta szemmel, rádöbben hogy a Jobbikot meg lehet érteni, és nem idiótáknak tartani őket! Javaslom, hallgasson Kárpátiát, mivel, már egy közös dolguk is van egymással nevezetesen a vezetéknevük, Petrás János! VESSSSSZEN TRIANON! MINDENT VISSZA! További szép napot!

Victoria Petras Gábor Pancsira Kérem Önt,mutasson akár egy szavamat is,amely arra utal,hogy én soviniszta ,magyarok ellen irányuló vagyok.Nagyot téved,az a tény,hogy együttérzek egy nemzettel abban az országban,ahol élek még nem jelenti azt,hogy nem erős a magyar identitástudatom.Az együttérzés,objektív látásmód és mindazok a szörnyű emlékek,amelyet a családom megélt a szovjetek megszállása alatt ösztönöz engem arra,hogy szolidaritást érezzek az ukrán emberek iránt.Mindez nem zárja azt ki,hogy én is ,mint minden határon túli magyar.Trianon ellenes legyek.De sajnos nem látok rá reális esélyt ,hogy ebben a helyzetben higgyek a hamis szavaknak..És igen,hallgatok Kárpátiát.Ismerős Arcok-at,Kormoránt ,Credo-t,soroljam még? És Petrás Jánossal távoli rokoni szál fűz össze,mindazonáltal,ukrán vér is folyik az ereimben.Nem tudom és nem is akarom egyik nemzetet sem megtagadni,amiből származom.További szép napot! 🙂

Lizák Viktor A média sajnos így működik, nem csak az orosz hanem az ukrán, vagy bármelyik másik. Az ukrán média bődületes hazugsággal tömi az itt élőket, és sajnos vannak akik ezt a kárpátaljai, és nem kárpátaljai magyarságnak közvetítik, abszolút pozitív színben feltüntetve az új ukrán hatalmat. A demokratikus, európai új kormány fegyveres hatalomátvétele után egyik első intézkedéseként eltörölte volna a nyelvtörvényt, de Turcsinov ügyvezető elnök úr becsületére legyen mondva, nem írta alá a javaslatot. A Majdan mellett mellszéllességgel kiálló ukránok között rengeteg, soviniszta megnyilvánulás figyelhető meg, ami pillanatnyilag az oroszok ellen irányul, de ne legyenek illúziónk azzal kapcsolatban hogy a magyarság ellen is fordulhatnak, ahogy tették is az elmúlt években ( Petőfi szobor és a Vereckei Emlékmű rongálása, magyar diákok megverése március 15-én). De ez nem egy elszigetelt jelenség, a kijevi kormány által létrehozott "Azov" harci alakulat címerében a német nemzetiszocializmus szimbólumaira utaló jeleket fedezhetünk fel( a fekete Nap, vagy a Das Reich II. világháborúban tevőlegesen résztvevő hadosztály címere). Vagy csak olvassunk bele pár népszerűbb Majdan-párti ukrán oldal hozzászólásaiba, fröcsög a gyűlölettől, és az ostoba, mások ellen irányuló sovinizmustól.

A kelet-ukrajnai civil áldozatok meglétét tagadni lehetetlen, az viszont igaz hogy az orosz média felnagyítani igyekszik. Érdekes módon a rendkívül "objektív" ukrán média eddig nem számolt be arról (tudtommal) , hogy "zsoldos", "szeparatista" "csecsenek" fegyverteleneket gyilkoltak volna, ellentétben az ukrán hadsereg "felszabadítóival". Egyébként, ha csupán csecsen zsoldosokból állnak a Donyecki Népköztársaság önvédelmi erői, akkor miért pravoszláv temetést kapott a halottak jó része? Ha Oroszország az agresszor, miért oda menekülnek az emberek tömegesen?

Egyébként több szimpátiatüntetést is szerveztek a keleti megyékben, amiről persze bölcsen elfeledkeznek az objektív média munkatársai. Szó sincs arról, hogy csupán orosz agresszió lenne ez, az EU-barát ukránoknak( és szimpatizánsaiknak) észre kellene venniük hogy az országban él egy 10 milliót meghaladó közösség ami nem kívánja követni azt a politikát amit a mostani kormány folytat. Tárgyalni hajlandók lettek volna, de az ukrán kormány kríziskezelési módszere kimerül abban hogy hadsereggel lelövünk mindenkit aki nem követi a mi irányvonalunkat. Gondoljunk csak Avakov megbízott belügyminiszter szavaira, amikor megfenyegette a harkovi békés tüntetőket, miszerint kemény következményei lesznek ha újra tüntetni mernek. Sok olyan kijelentést lehetne még felhozni, amely különböző ukrán kormánytag szájából hangzott el, és még akkor is megvetendő lenne, ha ezt éppen egy átlagembertől halljuk.

Szerintem illene tájékoztatni a magyarságot a nyugatbarát kormány és követőinek másik oldaláról is. Ha csak a kárpátaljai magyarságnál maradunk, aligha kaptunk sok jót tőlük. A Janukovics vezette kormány lehetővé tette az etnikai nyelvi hivatalossá tételét, ha elérte az adott régióban az azt beszélők aránya a 10%-ot. Ilyen feltételeket aligha fogunk kapni a Majdan oldaláról. Gazdasági fellendülést szintén reménytelen várnunk, Porosenko eddig is töltött be komolyabb tisztségeket ilyen-olyan kormányokban, valószínűtlen hogy változni fog a régi garnitúra, de most legalább kaptunk egy adag sovinizmust mellé, amely meghatározó részévé vált az állami politikának.

Véleményem szerint, egy ilyen mértékben elfogult, ukrán sovinisztákat támogató, egyoldalú tájékoztatás legalább olyan súlyos károkat okoz a kárpátaljai magyarságnak, mintha a leginkább elfogult orosz propagandát hitetnék el vele. Nem vagyok az ellen, hogy az orosz média hazugságait leleplezze valaki, de akkor legalább mutassák be az új ukrán irányvonal igazi arcát is.

Arról pedig el lehet gondolkodni, hogy ki a hasznos idióta, az, aki egy nyíltan kisebbségellenes kormányt abszolút pozitív módon mutat be, ugyanakkor határozottan oroszellenes kijelentéseket is tesz, amit szintén csak a válság elmélyülését segíti, vagy az aki olyan oldal hazugságainak dől be, ami régóta harcol az ukrajnai kisebbségek jogaiért, ugyanakkor nem ítéli el kollektíve az ukrán nemzetet.

K. Debreceni Mihálynak, pedig javaslom, hogy a troll szó jelentését azért vizsgálja meg. Távol álljon tőlem, hogy személyeskedésnek szánjam, nem szeretnék ellenségeskedést szítani a magyarság körében, de legalább odaillő környezetben kellene használni.

Robert Szaniszló Szerintem meg az, hogy "tömény hazugság ez a cikk" ahogy István Zicherman fogalmaz kicsit lejjebb, csak picit erős és pofátlan kijelentés. Csak érdekelne, hogy mi a biztosíték arra, hogy ön kedves István, nem a putyinista propagandát terjeszti a mi kis szeretett otthonunkban, mint ahogy Misi a "kijevistát" állítása szerint? Azt hiszem nagyon könnyen- ahogy ön is teszi-szimplán mondhatom, hogy ön egy kis kgb-s aktivista, aki nagyon kedvesen ls hivatalosan pénzelve van az oroszok által, akik nagy erőkkel importálják be a nagy ukrán rezsim ellen felkelő "ukrán" nemzeti hősöket különböző országokból. De ez ugye ön szerint elképzelhetetlen, mert szakérője a nem konvencionális háborúknak, és az oroszok nagyon becsületesek ezen a téren.

De gondolom azért hitelesebb amit mond, mert ön valaki….akiről még nem hallottunk. Egyébként médiatanonc vagyok, van rálátásom egy-két média manipulációs módszerre és a propaganda menetére, ja és kicsit sokat foglalkozom önszorgalomból a témával kapcsolatban.

Na de miért gondolom úgy, hogy ön nem más, mint egy provokátor, aki béreznek azért, hogy okoskodjon.. Az oroszokat alig tudták kikergetni Magyarországról nem is olyan régen, azokat az oroszokat, akik keményen elnyomói, kényszerítői hatalommal uralkodtak több népen, többek között a magyarokon is. Azt hiszem nagyon jól láthatjuk a jelenlegi Ukrajnán, hogy hová is fejlődött az orosz agymosás…az kifejezetten jól példázza, hogy szinte ukrán nyelv, mint olyan államnyelv nincs, mivel a legtöbben oroszul beszélnek. Nem azért mert orosz nemzetfiak élik Ukrajnát, hanem azért, mert oroszosított ukránok élnek Ukrajnában, ez csak egy példa volt a nagy orosz hagyatékra. Aztán lássuk csak most a nagy visszacsatolt Krímet, ami tönkre ment a nagy "legitimizált" visszacsatolás eredményeképpen. Mit akarok kihozni belőle? Jó érzésű magyar ember nem képes(!) kiállni putyin és társasága mellett, akik tönkretettek egy félszigetet, az elődeik pedig több országból szipojozták ki az életet saját haszonra, hacsak nem gerinctelenségből és jó pénzért, vaagy a másik opció, hogy szimplán hülye és akkor pont annyira szakértő, mint amennyire én vagy részecske és elméleti fizikus, mert azt hinni, hogy Oroszországunk nagy támogatása csak úgy ingyen és bérmentve lesz, az vagy hülyeség, vagy fizetés kérdése.

Másrészt: nincs kijevi rezsim, volt..úgy hívták Janukovics cosa nostra… leélték az országot, bevajazták Ukrajna tepsiét Oroszországnak, és még a parlamentben úgy csücsül a maradék, ahogy van, tehát ha van is rezsim, az a janukovicsé még mindig. Nincs propaganda. Miért nincs? Mert szinte ország sincs.. állam sincs…legalább is egy kómából ébredező államot még nem hívnék államnak. Nincs propaganda.. nem látom a propaganda jellegzetes termékeit. Azt látom, hogy az oroszok távirányítással próbálják annektálni "Novorossziját", és azt, hogy a bérencek a békés kis Kárpátaljánkat is fel akarják túrni.

Na de kedves István, tudom én hogy fáj, hogy leleplezte Mihály az ön és társai kemény verejtékes munkáját, de tessék elfogadni…és ne kapálózni, meg azzal kérkedni, hogy kicsoda ön. Nem hallottunk ön felől, tehát nincs érdemi munkája…

Benyó Lajos A kijevi vezetés terrorral félemlíti meg a civil lakosságot. Így értékeli a az Oroszország Hangjának az Ukrajna dél-keleti részén kialakult helyzetet az ukrán történész, Szergej Belousz, aki nem régen tért vissza onnan. Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_06_21/Ukran-tortenesz-a-kijevi-vezetes-terrorra-4254/

Pinte Istvan És az amerikai vagy európai propagandával mi a helyzet ami irányitja az ukrán médiát szerintem az is sántit?

Reklámok
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Hozzászólások

  • Kenéz Endre Zoltán  On július 1, 2014 at 4:36 de.

    Az oroszok és ukránok Magyarországon, a Kárpát-medencében is ugyanígy gyilkoltak mind a négy BETÖRÉSKOR, 1849-ben, 1915-16-ban és 1944-45-ben és 1956-ban is, ahogyan most.
    Sőt, sokkal kegyetlenebbül! Több mint egymillió magyar gyilkoltak meg vagy hurcoltak el! Egy kutya mindkettő, – nem a magyaroknak kell KÖZTÜK igazságot tenni
    Szent Imre légiója jobb volna, ha ezen gondolkodna!
    *

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: