Putyin: jobban előkészített, későbbi referendum kell Kelet-Ukrajnában, mely a párbeszéd lehetőségét is megnyitja Kijev előtt, ami az elnökválasztás folyamatát is helyes irányba vinné Délkelet-Ukrajna tekintetében

Vlagyimir Putyin továbbá közölte, hogy nincsenek orosz csapatok az ukrán határ mentén. Azt mondta, hogy azok olyan helyeken tartózkodnak, ahol "rendszeres foglalatosságukat végzik a gyakorlótereken". Hozzátette, hogy ez könnyen ellenőrizhető a jelenlegi korszerű felderítési eszközökkel.

Mindez szerves folytatása annak amit hétfőn megtudhattunk:
Ukrajna különböző részeinek kell leülni tárgyalni egymással, nincsen más válságkezelő megoldás—az USA, az EU és Oroszország csak ebben működhet közre: Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2014. május 6-án Bécsben (2014. május 7.)
különösképpen a további információs videók és cikkek cimeinek értelmében:

 

 • Békés ukrajnai elnökválasztást szeretne Vlagyimir Putyin
 • Kijev kikéri magának, a donyecki szakadár vezetés fontolóra veszi, a helyiek meg sem hallják…
 • Ukrán válság – Putyin a kelet-ukrajnai népszavazás elhalasztását kéri, az EBESZ rendezési menetrendet kínál
 • Gyenisz Pusilin [a “Donyecki Népköztársaság” kormányának társelnöke] federalizációs népszavazás elhalasztásáról
 • A Donyecki Népköztársaság kész a Kijevvel való tárgyalásokra, jelentette ki a donyecki aktivista
 • Valerij Bolotov [a Luganszki terület “népi kormányzója”] – válasz Putyin javaslatára
 • Az orosz csapatokat visszavonták az ukrán határról
 • Németország: Putyin és az EBESZ meggyorsították Ukrajna stabilizálását, mondja Porosenko [mint legesélyesebb elnökjelölt, egyben 1,3 milliárd dollárral rendelkező ukrán oligarcha (Forbes)]
 • Putyin: Amint a Nyugat zsákutcába jut, azonnal átteszi a felelősséget Oroszországra
 • Az EBESZ elnöke: A felelős politikusoknak be kell bizonyítaniuk, hogy nem akarnak tragédiát Ukrajnában
 • ‘Obamának fogalma sincs arról, hogy mi az USA érdeke’
 • Putyin újból megmutatta a Nyugatnak hogyan működik az ő diplomáciájuk
  = Európában kezdik megérteni Moszkva álláspontját
 • Donyecki kommentár Putyin bejelentéseiről
  “Délkelet maga dönti el, hogy tartson-e referendumot”
 • Miről hallgat Putyin

Eközben a legutóbbi szlavjanszki híradások címei:

 • Ukrajna: Fogolycsere síma lebonyolítása Szlavjanszkban
 • Pável Gubarjov [a Donyecki terület “népi kormányzója”] kicserélése Ukrajna Biztonsági Szolgálatának embereivel
 • Ukrajna: A Szlavjanszkhoz vezető út tele van szerte széjjel elhelyezett ellenőrző pontokkal, hogy leállítsák a külföldi fegyvereseket
 • Ukrajna: Szlavjanszk a[z elesett] Kijev ellenes aktivistákat gyászolja
 • Szlavjanszk elbúcsúzott a május 5-i “Antiterrorista Műveletekben” elhunytakkal
 • Ukrajna: Szlavjanszk tiszteleg az elessetteknek
 • Május 7, Anatolij Hmelevoj [a Kommunista párt városi szervezetének első titkára] a referendum előkészítéséről Szlavjanszkban
 • Május 7, Anatolij Hmelevoj a referendum előkészítéséről Szlavjanszkban 2. rész
 • Szlavjanszk ostrom alatt, de a referendumot mindenek ellenére megtartják
 • Ukrajna: A hadsereg beásta magát a Kijev ellenes militánsokkal szemben
 • Ukrajna: Női önvédelmi őrök a donyecki frontvonalon
 • Szlavjanszk lakosai segítettek a gyógyszerek terén
 • Ukrajna: A Rada a federalizációs referendum ellen szavazott


További információs videók és cikkek

Békés ukrajnai elnökválasztást szeretne Vlagyimir Putyin [euronews (magyarul) YouTube channel, May 7, 2014]

Támogatja a május 25-ére kiírt ukrajnai elnökválasztást Vlagyimir Putyin, de úgy véli, hogy csak akkor van értelme, ha minden állapolgár jogait figyelembe veszik és megvédik Ukrajnában. Az orosz elnök egyúttal arra kérte a szeparatistákat, hogy halasszák el a kelet-ukrajna függetlenedését célzó népszavazást. BŐVEBBEN: http://hu.euronews.com/2014/05/07/bekes-ukrajnai-elnokvalasztast-szeretne-vlagyimir-putyin

Kijev kikéri magának, a donyecki szakadár vezetés fontolóra veszi, a helyiek meg sem hallják… [euronews (magyarul) YouTube channel, May 7, 2014]

Hiába intette türelemre az orosz elnök a donyeckieket, a május 11-re kiírt népszavazás előkészületei továbbra is folynak Ukrajna délkeleti régiójában. Az ideiglenes kormányfő, aki csapatokat látogatott, és kitüntetéseket osztott szerdán Harkivban, üres csevegésnek nevezte Putyin elnök legfrissebb nyilatkozatát. BŐVEBBEN: http://hu.euronews.com/2014/05/08/kijev-kikeri-maganak-a-donyecki-szakadar-vezetes-fontolora-veszi-a-helyiek-meg-sem-halljak-putyin-elnok-javaslatat

Oroszország-Ukrajna-EBESZ-Németország-diplomácia-konfliktus
Ukrán válság – Putyin a kelet-ukrajnai népszavazás elhalasztását kéri, az EBESZ rendezési menetrendet kínál – FRISSÍTÉS (új: részletek)

Kegyes Csilla, az MTI tudósítója jelenti:
    Moszkva, 2014. május 7., szerda [18:07] (MTI) – A Donyeck megye függetlenségéről vasárnapra tervezett népszavazás elhalasztására kérte a kelet-ukrajnai oroszbarát vezetőket Vlagyimir Putyin orosz államfő, miután Didier Burkhalter svájci külügyminiszterrel [the President of the Swiss Confederation for the year 2014], az Európai Biztonsági és Együttműködési szervezet (EBESZ) soros elnökével tárgyalt szerdán Moszkvában.

    A svájci külügyminiszter közölte, hogy az EBESZ néhány óra múlva javaslatot tesz az ukrán válság rendezésének menetrendjére az április 17-i genfi megállapodást aláíró négy félnek.
    Putyin arra hivatkozott, hogy még a népszavazás előtt meg kell teremteni a párbeszéd feltételeit.
    Burkhalterrel közös sajtóértekezletén az orosz államfő azt is kijelentette, hogy "a Kijevben kitűzött elnökválasztás önmagában helyes irányba vivő folyamat", de hozzátette, hogy az semmit sem old meg, ha az ukrán állampolgároknak nem biztosítják a jogaikat a választás után. Úgy vélte, hogy ennek érdekében elsősorban közvetlen párbeszédet kell teremteni a kijei hatóságok és Délkelet-Ukrajna között. Azt is hangoztatta, Moszkva abban érdekelt, hogy Ukrajnában a lehető leggyorsabban megszűnjön a válság, mert az ukrán állampolgárok érdeke ezt diktálja.
    Az orosz elnök a donyecki népszavazás elhalasztását kérve egyúttal az erőszakcselekmények beszüntetésére szólított fel. A kijevi vezetéstől azt követelte, hogy vessen véget délkelet-ukrajnai terrorellenes hadműveletének, amelyet Moszkva továbbra is büntető akcióként fog fel.
    Vlagyimir Putyin közölte, hogy nincsenek orosz csapatok az ukrán határ mentén. Azt mondta, hogy azok olyan helyeken tartózkodnak, ahol "rendszeres foglalatosságukat végzik a gyakorlótereken". Hozzátette, hogy ez könnyen ellenőrizhető a jelenlegi korszerű felderítési eszközökkel.
    Az orosz tőzsdeindex csaknem 6 százalékkal megugrott Putyinnak a donyecki oroszbarát szakadárokhoz intézett felhívására. A rubel árfolyama pedig hosszú idő után jelentősen erősödött a dollárhoz és az euróhoz képest.
    Putyin kijelentette, hogy országa mindent elkövet az ukrán válság rendezése érdekében, és támogatja a békés megoldást célzó nemzetközi erőfeszítéseket. Az elnök arról is tájékoztatta a sajtót, hogy Angela Merkel német kancellár kerekasztal-tárgyalásokat javasolt a válság megoldására a konfliktusban érintett valamennyi fél, így a kijevi kormányzat és a kelet-ukrajnai oroszbarát erők vezetőinek részvételével. Putyint nem sokkal azelőtt hívta fel telefonon a német kancellár.
    Az orosz elnök közölte, hogy Moszkva támogatja Merkel kezdeményezését, és azt jó javaslatnak tartja. Putyin ugyanakkor trükknek és alaptalannak nevezte a nyugati országoknak az álláspontját, amely szerint az ukrajnai válság megoldásának kulcsa Moszkva kezében van.
     Didier Burkhalter svájci külügyminiszter [the President of the Swiss Confederation for the year 2014] az ukrán válság rendezésének menetrendje kapcsán emlékeztetett arra, hogy kedden Bécsben az EBESZ-tagállamok külügyminiszterei megvitatták a rendezési tervet, amely négy fő pontra osztható: a fegyverszünet elérésére, a feszültségek terjedésének megakadályozására, a párbeszéd megteremtésére és a választásokra.
    Az Ukrajna, Oroszország, Egyesült Államok és az Európai Unió képviselői által április 17-én Genfben tető alá hozott megállapodás egyebek között előírta az erőszak megszüntetését, az illegális fegyveres csoportok lefegyverzését, és a megszállt épületek kiürítését.

Gyenisz Pusilin [a “Donyecki Népköztársaság” kormányának társelnöke] federalizációs népszavazás elhalasztásáról Денис Пушилин о переносе референдума по федерализации 7 05 2014 [Время-Вперед! YouTube channel, May 7, 2014]

A Donyecki Népköztársaság kész a Kijevvel való tárgyalásokra, jelentette ki a donyecki aktivista ДНР готова к переговорам с Киевом, заявил донецкий активист [РИА Новости, 02:48  08.05.2014]

Сторонники федерализации в Донецкой области готовы выслушивать позицию Киева, но выражают опасения в том, что Киев снова не станет выполнять соглашения, заявил сопредседатель правительства ДНР Денис Пушилин.

МОСКВА, 8 мая — РИА Новости. Сторонники федерализации в Донбассе готовы к переговорам с Киевом, чтобы остановить кровопролитие, однако не уверены, что власти выполнят соглашения, сообщил сопредседатель правительства "Донецкой народной республики" Денис Пушилин.

В среду президент России Владимир Путин заявил, что Москва призывает сторонников федерализации на юго-востоке Украины перенести намеченный на 11 мая референдум о самоопределении регионов, с тем чтобы создать необходимые условия для этого диалога. Представители Донецкой и Луганской областей сообщили, что в четверг в регионах пройдут народные советы, в ходе которых будет обсуждаться это предложение.

"Мы никогда не отказывались ни от каких переговоров, мы участвовали. Но, к сожалению, Киев всегда нас обманывал, то есть он не выполняет своих соглашений, его подписи ничего не стоят, его слова ничего не стоят. Очень большие сомнения вызывает, что и сейчас что-нибудь поменяется", — сказал Пушилин в эфире телеканала "Россия 24".

Донецкий лидер добавил, что сторонники федерализации тем не менее готовы выслушивать позицию Киева.

Valerij Bolotov [a Luganszki terület “népi kormányzója”] – válasz Putyin javaslatára Валерий Болотов – Ответное слово на рекомендацию Путина (7 Мая 2014, ОГА, Луганск) [Pravda YouTube channel, May 7, 2014] С 21 апреля — «Народный губернатор» Луганской области.

Az orosz csapatokat visszavonták az ukrán határról Russian troops pulled back from Ukraine border – Putin [RT YouTube channel, May 7, 2014]

President Putin also urged dialogue between Kiev and Ukraine’s south-east, suggesting the referendum on its independence should be postponed. Matt Trezza has the details.

Németország: Putyin és az EBESZ meggyorsították Ukrajna stabilizálását, mondja Porosenko [mint legesélyesebb elnökjelölt, egyben 1,3 milliárd dollárral rendelkező ukrán oligarcha (Forbes)] Germany: Putin and OSCE boosted Ukraine stability, says Poroshenko *EXCLUSIVE* [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

M/S Petro Poroshenko’s car arrives at German Chancellery
C/U Poroshenko turns down window
C/U Sign German Chancellery (cutaway)
SOT, Petro Poroshenko, presidential candidate for UDAR party Ukraine (in English): "Now it’s much improving after the declaration of OSCE and Putin from Moscow. When we have an appeal to stop the illegal referendum and acceptance from Russia of the presidential election. I think this is a great news for stabilising the situation in eastern Ukraine."
¤C/U Licence plate (cutaway)
SOT, Petro Poroshenko, presidential candidate for UDAR party Ukraine (in English): "My first visit as president would be not to Brussels, not to Moscow, unfortunately not to Berlin, but to Donetsk and Lugansk to stabilise the situation."
M/S Poroshenko’s car drives through gate
M/S Media
C/U Poroshenko and Merkel in her office
M/S Poroshenko leaves
M/S Poroshenko leaves
W/S German Chancellery, Berlin
SCRIPT
Germany: Putin and OSCE boosted Ukraine stability, says Poroshenko *EXCLUSIVE*
Presidential candidate for the UDAR party in Ukraine Petro Poroshenko arrived at the German Chancellery in Berlin Wednesday to have an hour-long talk with German Chancellor Angela Merkel. On his way into the meeting, Poroshenko remarked to press that the situation in eastern Ukraine is improving since the appeal from Russian President Vladimir Putin and of the Organisation for Security and Co-operation in Europe (OSCE) for people of Donetsk to delay their referendum on autonomy from Kiev. Putin also said on Wednesday that presidential elections are the correct step in Ukraine, so long as those in the east have their rights listened to and respected.
Poroshenko, who announced March 29, 2014 that he will stand as a candidate for the Ukrainian presidency, vowed that if he was to win the Ukrainian presidency, the first place he would visit in the country would be Donetsk and Lugansk, in order to "stabilise the situation."

Putyin: Amint a Nyugat zsákutcába jut, azonnal átteszi a felelősséget Oroszországra Путин: Как только Запад заходит в тупик, то сразу же перекладывает ответственность на Россию [RT на русском YouTube channel, May 7, 2014]

Утверждения о том, что ключ решения проблем на Украине находится в Москве – уловка Запада, к которой он прибегает, заведя ситуацию в тупик, заявил Владимир Путин на пресс-конференции по итогам встречи с президентом Швейцарии, действующим председателем ОБСЕ Дидье Буркхальтером.

Az EBESZ elnöke: A felelős politikusoknak be kell bizonyítaniuk, hogy nem akarnak tragédiát Ukrajnában Председатель ОБСЕ: Ответственные политики должны показать, что не хотят новых трагедий на Украине [RT на русском YouTube channel, May 7, 2014]

Президент Швейцарии, а также действующий председатель ОБСЕ Дидье Буркхальтер выразил соболезнования в связи с трагедией в Одессе и заявил, что ответственные политики должны сделать все, чтобы не допустить нового насилия.

‘Obamának fogalma sincs arról, hogy mi az USA érdeke’ ‘Obama has no understanding of what interests of US are’ [RT YouTube channel, May 7, 2014]

Former US intelligence agents are urging president Obama to take action and defuse the crisis in Ukraine. These are some of their recommendations: Obama should publicly disavow any wish to incorporate Ukraine into NATO, Recognize the legitimate interests of the various parties in the conflict and listen to advisers other than the likes of John Kerry. For more on this RT is joined by former CIA and State Department employee, Larry Johnson

Putyin újból megmutatta a Nyugatnak hogyan működik az ő diplomáciájuk Путин в очередной раз показал Западу, как работает их дипломатия [Время-Вперед! YouTube channel, May 7, 2014]

= Európában kezdik megérteni Moszkva álláspontját В Европе начинают понимать позицию Москвы [Экономика ТВ YouTube channel, May 7, 2014]

В Европе все больше стран начинают разделять позицию Москвы, пишет западная пресса. Зарубежные политики и обозреватели обсуждают заявление Владимира Путина по ситуации на Украине — президент призвал сторонников федерализации Украины перенести референдум о статусе восточных регионов, назначенный на 11 мая, чтобы сначала создать необходимые условия для его проведения. Большинство экспертов вновь убеждается: только Россия прилагает конкретные усилия для прекращения конфликта

В Европе начинают понимать позицию Москвы [VESTI.RU, 08.05.2014   07:45] Автор: Артем Красулин

В Европе все больше стран начинают разделять позицию Москвы, пишет западная пресса. Зарубежные политики и обозреватели обсуждают заявление Владимира Путина по ситуации на Украине — президент призвал сторонников федерализации Украины перенести референдум о статусе восточных регионов, назначенный на 11 мая, чтобы сначала создать необходимые условия для его проведения. Большинство экспертов вновь убеждается: только Россия прилагает конкретные усилия для прекращения конфликта.

Заявление Владимира Путина по Украине – это конкретный шаг на пути разрешения украинского кризиса. Главы внешнеполитических ведомств Греции, Болгарии и Румынии заявили: Москва на деле показывает, как можно и нужно искать компромисс и, как следствие, остановить насилие.

"Мы приветствуем заявление президента России о необходимости дать время для установления политического диалога на Украине — и призыв перенести референдум, назначенный на 11 мая в некоторых районах Восточной Украины. Я уверен, что главным — должен быть политический процесс, а не военные действия", — говорит министр иностранных дел Румынии Титус Корлэцян.

"Мы считаем, что это заявление является шагом в направлении деэскалации. Любой вклад в поиск и выполнение решений, которые включает все политические и общественные силы, все регионы, все национальности, все языковые группы — приветствуются. Мы должны избежать гражданской войны и стабилизировать ситуацию на Украине", — уверен министр иностранных дел Греции Эвангелос Венизелос.

Несмотря на то, что Европа отказывается от антироссийской риторики, Белый Дом по-прежнему придерживается старой позиции, игнорируя очевидные факты. Газета The Washington Post приводит слова спикера Белого Дома Джоша Эрнеста, из которых следует, что Соединенные Штаты по-прежнему считают, что на границе с Украиной есть российские войска. В Пентагоне, видимо, так и не удосужились изучить спутниковые снимки, о которых вчера напомнил Владимир Путин.

Какое США имеют отношение к Украине? Таким вопросом задался бывший премьер Италии Романо Проди на открытии международной конференции, посвященной проблемам ЕС. Выступая перед экспертами, политик критиковал, как позицию Вашингтона, так и бездействие Брюсселя. "Какое вообще отношение Соединенные Штаты имеют к Украине? Европа тоже не может решить этот конфликт — у стран Евросоюза нет единой позиции", — заявил он.

Такое мнение разделяют не только известные политики и обозреватели, но и обычные пользователи в Интернете. В комментариях к очередной статье The Daily Mail о ситуации на Украине один из британских читателей оставил заметку, под которой, судя по лайкам, готовы подписаться две трети читателей издания.

"В очередной раз Путин показал Западу, как работает их дипломатия. Обама, Керри, Кэмерон, Хейг и говорящая от лица ЕС Эштон – новички в этом деле, гордо выпятившие грудь. Запад спровоцировал этот кризис своей экспансией, а Путин не стал реагировать на санкции и не отключил газ, от чего пострадали бы миллионы человек. А потом, когда все закончится, опять наши "местные герои" объявят, что это именно они спасли мир… опять!", — пишет пользователь micky2shoes.

В итоге, как пишет автор одного из блогов в The Washington Post, российский президент благодаря своим последним действиям набирает рейтинг в Европе. На его сторону, по словам обозревателя, переходит все больше политиков. Причем в случае с Украиной симпатизируют Москве и левые, и правые. Первые – потому что им надоело стремление США стать господствующей в мире державой. Вторые – потому что в новых европейских ценностях, по всей видимости, не находится места морали.

Donyecki kommentár Putyin bejelentéseiről

“Délkelet maga dönti el, hogy tartson-e referendumot” «Юго-Восток сам решит, когда проводить Референдум» [newsanna YouTube channel, May 8, 2014]

Miről hallgat Putyin О чём молчит Путин [zasuverenitet YouTube channel, May 7, 2014]

Комментарий депутата Государственной Думы Евгения Федорова по выступлению Президента России Владимира Путина, который призвал сторонников федерализации на юго-востоке Украины перенести намеченный на 11 мая референдум о самоопределении регионов. Портал НОД: http://www.засвободу.рф Сайт Е.А. Фёдорова: http://eafedorov.ru Сайт партии “Национальный курс”: нацкурс.рф


A legutóbbi szlavjanszki híradások

Ukrajna: Fogolycsere síma lebonyolítása Szlavjanszkban Ukraine: Prisoner exchange goes by smoothly in Slavyansk [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

Three anti-Kiev activists, including the the locally-appointed Governor Pavel Gubarev, were exchanged for three officers of Ukrainian Security Service Wednesday, in Slavyansk. Maxim, a press secretary of the People’s militia of Donbass, said that the actions should desist either side from taking further prisoners, vowing that if Kiev’s authorities take any more prisoners, the militia will respond in kind.

W/S Poster
W/S Armed men
M/S Barricade
SOT, Maxim, Press Secretary of the People’s militia of Donbass (Russian): "An exchange of hostages and captives was carried out today between the security service of Ukraine and the People’s militia of Donbass. From the side of Kiev regime the following hostages have been released: Pavel Gubarev and two more representatives of Donbass people’s militia. From the side of Donbass people’s militia three captives were released the officers of the Security Service of Ukraine who came with an aim of taking new hostages on the territory of Donetsk People’s Republic. We count that the practice of taking hostages of the leaders and residents of Donetsk People’s Republic will stop in future. Otherwise, we will be forced to take new war prisoners."
W/S People filling car with sand bags
M/S People filling car with sand bags
SCRIPT

Pável Gubarjov [a Donyecki terület “népi kormányzója”] kicserélése Ukrajna Biztonsági Szolgálatának embereivel Обмен Павла Губарева на сотрудников СБУ (видео с камеры наблюдения) [RT на русском YouTube channel, May 7, 2014]

7 мая в Славянске был освобожден «народный губернатор» Донецкой области Павел Губарев. Его и еще двоих сторонников федерализации обменяли на троих сотрудников Службы безопасности Украины. В объектив камеры наружного наблюдения попал микроавтобус СБУ, в котором находился Губарев. Спустя некоторое время туда же подъехали антикиевские активисты. После переговоров состоялся обмен.

Ukrajna: A Szlavjanszkhoz vezető út tele van szerte széjjel elhelyezett ellenőrző pontokkal, hogy leállítsák a külföldi fegyvereseket Ukraine: Road to Slavyansk littered with checkpoints to stop foreign fighters [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

The routes to Slavyansk from Donetsk continued to be patrolled by different groups of armed and unarmed activists, Wednesday. Some checkpoints belong to Ukrainian army whilst other to pro-autonomy groups. Dozens of cars lined the streets leading to a checkpoint between Kramatorsk and Slavyansk, patrolled by Ukrainian soldiers, hoping to enter the town. Further down the road, activists manned by pro-autonomy activists manned the barricades, checking the identification of drivers. One of the pro-autonomy guards said that he was concerned with foreign fighters coming into Slavyansk, mentioning reports of Lithuanian snipers.

W/S Cars queuing, Ukrainian flag in background
W/S Cars queuing
W/S Cars queuing
W/S People at checkpoint
W/S People at checkpoint
M/S Armed pro autonomy guard searching people crossing checkpoint
SOT, Checkpoint pro-autonomy guard (speaking Russian): "Lithuanian snipers came here as well, this is already a confirmed fact, and other nationalities; Americans, Blackwater groups. This is already the right information 100 percent."
M/S BTR-80
M/S Armed pro autonomy guard
W/S Elderly people waiting under sun umbrella
M/S Woman under sun umbrella
W/S Tent
M/S Armed pro-autonomy guards at checkpoint
SCRIPT

Ukrajna: Szlavjanszk a[z elesett] Kijev ellenes aktivistákat gyászolja Ukraine: Slavaynsk mourns anti-Kiev activists [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

A memorial service for the anti-Kiev activists killed in recent battles with Ukrainian army was held Wednesday in Slavyansk. Around 1,000 people attended the service, held in Svyato-Dukhovksy church at October Revolution square in central Slavyansk. The activists died on May 5 during shootout at Semenovka village, a suburb of Slavyansk.

Szlavjanszk elbúcsúzott a május 5-i “Antiterrorista Műveletekben” elhunytakkal Славянск простился с погибшими в ходе проведения АТО 5 мая [Деловой Славянск YouTube channel, May 7, 2014]

В среду, 7 мая, в Славянске у Храма Святого Духа (центральная площадь города), состоялось прощание с убитыми в ходе антитеррористической операции в городе 5 мая.

Ukrajna: Szlavjanszk tiszteleg az elessetteknek Ukraine: Slavyansk pays respects to those lost [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

A funeral was was held at a church on Lenin Square in the city centre of Slavyansk for several people that were killed in protests and clashes. According to family and friends, three of the casualties were the victims of an explosion at a gas station near Slavyansk. Another victim was a lady who got shot in head by a sniper whilst standing on her balcony.

Május 7, Anatolij Hmelevoj [a Kommunista párt városi szervezetének első titkára] a referendum előkészítéséről Szlavjanszkban 7 мая, Анатолий Хмелевой о подготовке референдума в Славянске [Slavgorod.com.ua YouTube channel, May 7, 2014]

Május 7, Anatolij Hmelevoj a referendum előkészítéséről Szlavjanszkban 2. rész 7 мая, Анатолий Хмелевой о подготовке референдума в Славянске ч.2 [Slavgorod.com.ua YouTube channel, May 7, 2014]

Szlavjanszk ostrom alatt, de a referendumot mindenek ellenére megtartják Славянск в осаде, но Референдум состоится, несмотря ни на что! [newsanna YouTube channel, May 7, 2014]

Ukrajna: A hadsereg beásta magát a Kijev ellenes militánsokkal szemben Ukraine: Army dig in opposite anti-Kiev militants [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

Units of the Ukrainian Army set up base two kilometres (1.24 miles) from Slavyansk on Wednesday, locating themselves some 200 metres (656 feet) away from a barricade manned by anti-Kiev militants. Armoured personnel carriers and transport vehicles were also seen moving towards Slavyansk to reinforce the Ukrainian Army.

Ukrajna: Női önvédelmi őrök a donyecki frontvonalon Ukraine: Female self-defence guards on Donetsk’s frontline [RuptlyTV YouTube, May 7, 2014]

Female crews guarded some of the most dangerous checkpoints in Donetsk, Wednesday morning. Confronting danger without arms, the women have taken to the checkpoints to protect their people, children and future. The threat being faced from the people of Donetsk follows the people’s council cancelling the upcoming presidential election, instead holding a referendum on independence from Ukraine.

W/S Self defence supporters checking passing vehicles
M/S Woman self defence guard checking passing vehicles
W/S Self defence guard checking passing vehicles
SOT, Lena, self-defence guard (in Russian): "I’m ready to fight them with my bare hands."
C/U Self defence guard checking passing vehicles
SOT, Lena, self-defence guard (in Russian): "We have nothing in our hands, we are unarmed but we are not afraid anymore."
M/S Woman self defence guard placing mask on other activist
SOT, Lena, self-defence supporter (in Russian): "They tell us to be careful … all the women here are like this, we are as strong as our men. We are strong in spirit and our body and we will stand for our land forever."
M/S Self defence guards checking passing vehicles
M/S Self defence guards checking passing vehicles
SOT, Yelena, self-defence supporter (in Russian): "We will always back our men. We will stand by them whatever the cost. We will always have their back."
C/U Women guards
W/S Self defence supporters checking passing vehicles
SCRIPT

Szlavjanszk lakosai segítettek a gyógyszerek terén Жители Славянска помогли медикаментами [Slavgorod.com.ua YouTube channel, May 6, 2014]

Ukrajna: A Rada a federalizációs referendum ellen szavazott Ukraine: Rada votes against federalisation referendum [RuptlyTV YouTube, May 6, 2014]

Kiev’s Verkhovna Rada voted against the May 25 referendum on federalisation on Tuesday, after only 154 deputies voted in favour, short of the required majority of 226. The referendum would question Ukrainians on the decentralisation of power, territorial integrity, and the status of the Russian language in the country. Ukrainian presidential candidate Petro Poroshenko said that people are not ready to go to the polls, and would be particularly scared to do it when an “anti-terrorism” operation is underway. Party of Regions deputy Nickolay Levchenko called for the dismissal of Rada-appointed interim President Oleksandr Turchynov, Interior Minister Arsen Avakov and Head of the Security Service Valentyn Nalivaychenko, while holding them responsible for the fatal fire in Odessa and ongoing violence in eastern Ukraine.

W/S Petro Poroshenko on stage [CUTAWAY]
SOT Petro Poroshenko, Ukrainian presidential candidate (in Ukrainian): "It’s a scenario, a technology to bolster the separatist movement. We will not allow them to do it. There are no ballot papers, no commissions, no monitors, no decision to hold a referendum, no law, no people that are ready to go to the polls. We have an anti-terrorist operation underway and people are scared to go out, not to mention vote at a polling station. These self-proclaimed leaders would make up any figures, and then spread them on Russian media. We have the responsibility for what is happening today in Donetsk and Lugansk."
C/U Microphones
M/S Nickolay Levchenko speaking [CUTAWAY]
SOT Nickolay Levchenko, member of Party of Regions (in Russian): "The Party of Regions believes that the full measure of responsibility for the punitive operation in Ukraine’s East, for the people who were burned alive in Odessa, lies with acting commander-in-chief Turchinov, interior minister Avakov, and head of the Security Service Nalivaychenko. We demand an immediate dismissal of these three officials. Our fellow MPs from the three parties that form the parliamentary majority have the opportunity to immediately appoint a new speaker who will automatically assume the powers of the acting president and commander-in-chief."
M/S Reporter filming
SCRIPT

Reklámok
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: