Aliser Uszmanov: Hogyan lettem gazdag. 2013

(Az új világrend játszmái címmel megjelent március 8-i #1 orosz üzletember—akit nálunk még hjajlamosak egyszerűen oligarchának nevezni—tavalyi évzáró nyilatkozata a vezető orosz TV állomásnak.)

 

A Twitter és a Facebook befektetéseinek hatalmas sikere után arra a kérdésre, hogy a jövőre vonatkozóan mit lát ugyanilyen sikernek, a Kínai Népköztársaság piacán zajló Internetes és elektronikus kereskedelmi történéseket említi, és név szerint az Alibaba-t, mint ami már megmutatta a lehetőségeket. Ezzel kapcsolatban tudnin kell, hogy már befektetett az Alibaba Group-ba (becslésem szerint kb. 5% körüli tuladon a Juri Milner által vezetett DST Global-on keresztül, melyben kontrollal rendelkezik) és a 360buy-ba is. És ez csak az interjú eleje, amiből összességében átjön Uszmanov rendkívüli üzleti intellektusa. (Egyébként a világgazdasági történéseket számára folyamatosan értékelő csapat állítólag napi akár 300 oldalas jelentéseket készít, amit ő részletesen tanulmányoz és értékel.)

ÉRDEMES VÉGIGNÉZNI

Az utolsó harmadnyi részben roppant fontos véleményt fejt ki az Oroszországba irányuló külföldi befektetések problematikus helyzetéről (amit nem tagad, de felhívja a figyelmet a feltételek folyamatos fejlődésére. Ezután nyilatkozik Hodorkovszkijról is annak kapcsán, hogy éppen kegyelmet kapott, és ezzel kapcsolatben kijelentette nem kiván többet politikai tevékenységet folytatni. Az oligarchák korábbi politikai ambícióiról is nyilatkozik abban az értelemben, hogy mára mindenkinek el kell dönteni mivel is akar foglalkozni, a politikával, vagy az üzlettel. Az utóbbi óriási odaadást és időt igényel, ha valaki sikeres akar lenni.  

Алишер Усманов: Как Я Стал Богатым. 2013 [NewsReviews RUS, Dec 27, 2013]

ВНИМАНИЕ!!! НАШ КАНАЛ ПЕРЕЕХАЛ СЮДА: http://www.youtube.com/channel/UCANmrkV3wzvjVJrgk8UnMIw Алишер Усманов: Как Я Стал Богатым. 2013 Алишер Усманов: самый большой доход принес телеком Российский бизнесмен Алишер Усманов, которого журнал Forbes признал самым богатым россиянином, считает себя не промышленником или айтишником, а в первую очередь инвестором. Подробнее об этом он рассказал в интервью телеканалу “Россия 24”.

Алишер Усманов продал Mail.Ru за $532.000.000 [rus newstoday Feb 8, 2014]

Компания Алишера Усманова USM Group продает 7,4 процента акций интернет-холдинга Mail.Ru. На этом бизнесмен заработал 532 миллиона долларов.

A 7,4%-os részesedés, amit most eladtak, felett még további részesedése van, amire eladási korlátozás van még fél évre, de a nyilatkozat szerint azután sem áll szándékukban eladni azt.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: