Hodorkovszkij már Kijevben van–hamarosan Oroszország következik?

Legújabb hír: Ukrán válság – Katonai teherautókból álló konvoj érkezett Szimferopolba, Hodorkovszkij Kijevben van

Kijev, 2014. március 9., vasárnap (MTI) – Nyolcvannál több katonai teherautóból álló, feltehetően orosz katonai konvoj érkezett Szimferopolba – jelentette vasárnapra virradóra az ukrán média, amely szerint a teherautók katonákat szállítottak.
    A TSzN hírtelevízió felvételt közölt a gépkocsioszlopról. A híradás szerint a teherautókon nem voltak ugyan rendszámtáblát, de a konvoj oroszországi illetékességét elárulta az, hogy az orosz katonai közlekedésrendészet személygépkocsija kísérte, és annak volt rendszámtáblája.
    Az UNIAN hírügynökség arról adott hírt hajnalban, hogy Kijevbe érkezett Mihail Hodorkovszkij volt orosz olajmágnás, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök egyik legádázabb politikai ellenlábasának tartottak, és aki több évet töltött börtönben adócsalás miatt, majd néhány héttel a szocsi téli olimpia előtt szabadult elnöki kegyelemmel.
   Hodorkovszkij a Twitter közösségi portálón közzétett üzenetében tájékoztatott arról, hogy Kijevbe érkezett. "Figyelem. Kijevben vagyok. Megérkeztem" – írta egyik mikroblogján Hodorkovszkij.
    Közben arról is beszámolt az ukrán média, hogy Mevlüt Csavusoglu, uniós csatlakozásért felelős török miniszter felszólította Oroszországot: ne veszítse el józan eszét, és ismerje el Ukrajna területi épségét. A miniszter szavai szerint megengedhetetlen az orosz beavatkozást Ukrajna területén, és sérti a nemzetközi jogot. Csavusoglu felszólította az ENSZ-t és az Európa Tanácsot, hogy "gyorsítsák fel a diplomáciai támadásokat Oroszország ellen". A török külügyminisztérium pedig úgy foglalt állást, hogy a függetlenségi népszavazás kiírása a Krími félszigeten veszélyes és téves.

Nekem erről Az új világrend játszmái című tegnapi bejegyzésem központi megállapítása jut eszembe:

No ebből láthatjuk igazán, hogy ez az egész ukrán válság egyáltalán nem Ukrajna nyugati világhoz való csatolásáról szól, hanem magát Oroszországot célozza meg. Mint ahogyan—érdekes módon—mindezidőben egybeesik Törökország kialakult demokratikus rendszerének külső megtámadásával.

 

És mit ad Isten, miközben az új információkat nézegettem, olvasgattam találtam egy mai videót, mely az alábbi, 10 nappal ezelőtt közzé tett videó utolsó, 1 perc 23 másodperces részét tartalmazta. Megkerestem az eredetit és magyarra fordítottam az utolsó részt:

Юрий Селиванов: неугодные СМИ на Украине закрываются, журналисты преследуются [РИСИ ТВ YouTube channel, Feb 27, 2014]
Jurij Szelivanov [a TPK Akadémia, ogyesszai TV csatorna volt vezérigazgatója és főszerkesztője, aki a személyes fenyegetések következtében kénytelen volt családjával együtt elmenekülni]:
az alkalmatlankodó tömegkommunikációs eszközöket bezárják, az újságírókat üldözik
 

На Украине нет свободы слова Тотальное подавление любого инакомыслия «Не может быть свободы слова в стране, где над говорящим в эфире висит дубина» Киевские мятежники обрушили государственность Украины В программе принимает участие тележурналист Юрий Борисович Селиванов известный тележурналист Одесской телерадиокампании «ТРК Академия».

[8:43] Én—mint Ukrajna lakója—csak egy dolgot mondhatok. Ha valaki itt, Moszkvában, általában Oroszországban feltételezi, hogy ennek úgy mond hozzá, tehát az oroszokhoz nincsen köze, ott valahol a végeken vannak valamiféle ügyek, a legjobb ha maguk között elintézik azokat és így tovább. Én úgy gondolom, hogy ez a lehető legmélyebb eltévelyedés. Azért, mert ezek nem valamiféle végeken zajló dolgok. Ez a poszt-szovjet térség egységes területe, a szó geopolitikai értelmében. Vannak bizonyos erők, melyek szintén nem titkosak, akiknek erre a területre vonatkozóan jól meghatározott érdekeik vannak, első sorban hatalmas természeti gazdagságával, mérhetetlenül nagy területével kapcsolatosan. Számukra ez a probléma már réges-régen megfogalmazódott, és ezt most gyakorlatilag megoldják. Az Ukrajnára vonatkozó feladatok megoldásával mindösszesen egy hídfőállást hoznak létre, megfelelő geopolitikai hídfőállást a történelmi Oroszország fennmaradó területeinek vonatkozásában elvégzendő, ugyanolyan gyakorlati feladatok végrehajtására. Vagyis ha kezük közé kaparintják Ukrajnát, akkor megerősítik pozíciójukat, és ily módon Oroszország kerül sorra automatikusan. Más feladat már nem is marad gyakorlatilag. [10:06]

Reklámok
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: