Vélemények az őszödi beszéd nyilvánosságra hozataláról az abban semmiféle formában nem érintett politikai erőktől

Egyelőre a Jobbiké:

 

OGY2014-Jobbik
Őszödi beszéd – Jobbik: az elmúlt 24 év politikusainak szégyene az őszödi beszéd körüli ügy

    Budapest, 2014. február 22., szombat [megjelent február 22. 13:15-kor] (MTI) – A Jobbik szerint az elmúlt 24 év politikusainak szégyene az őszödi beszéd körüli ügy – közölte Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szombaton az MTI-vel.

    A Jobbik szerint a nyilvánosságra hozott, véleményük szerint "túlzottan is anonimizált összefoglaló jelentés azonban csak az azóta megérdemelten elzavart baloldali politikusok felelősségét veti fel".
    A párt szerint érthetetlen, hogy "miért takart ki az Alkotmányvédelmi Hivatal a jelentésben olyan szövegrészeket, amelyek a koronatanú, Eduardo-Rózsa Flores 2008-as, tavaly májusban nyilvánosságra hozott interjújából napnál világosabban beazonosíthatók".
    A Jobbik felszólítja az Eduardo Rózsa-Flores által megnevezett, jelenleg is vezető pozíciókat betöltő fideszes politikusokat, nyilatkozzanak: "miért nem álltak a Gyurcsány-rezsim eltávolítása ellen jogosan tiltakozó tömegek élére; a Fidesz akkori vezetői miért taktikáztak, miért nem követelték erőteljesebben a tiltakozókkal együtt a hazugságon kapott kormányfő azonnali távozását?"
    Az ellenzéki párt közleményében azt írta: "2006-ban Magyarországon nem meggyőző választási program, hanem felelőtlen ígéretek és hazugságok révén volt megnyerhető a parlamenti választás. A Gyurcsány-kormány újraválasztásának ez volt a kulcsa, ahogy azt 2006 őszén az őszödi hazugságbeszéd révén az egész ország megtudhatta."
    Az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján anonimizált formában pénteken nyilvánosságra hozott a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról készült két titkosszolgálati jelentést, amelyek szerint egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett a később utcai tiltakozásokat kiváltó beszédet elmondó Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.


A valamilyen formában érintett pártok reakcióinak korábban publikált gyüjteménye:

Tiltakoznak az őszödi beszéd volt kormánypártjai, miközben a “kinek állt érdekében a 2009 áprilisában meggyilkolt Rózsa-Flores Eduardó, alias ‘Guevara’ még kormányzásuk alatti eltüntetése” kérdésről mélyen hallgatnak

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: