Ángyán József: “Ez egy egységes hálózat” … “Nagy bajban leszünk. Láttuk a Bajnai féle libatolvaj féle társaságot” … “Tehát MSZP és Fidesz közeli tőkeérdekeltségeknek a közös hálózata mozgatja itt az egész ügyet.” … “Ezzel a társasággal képtelenek vagyunk leválasztani az államunkat a maffiahálózatról”

Ángyán: maffiacsaládok nevezik ki a kormánytagokat – NolTV (tmexpres YouTube csatorna, 2013. május 26.)

Nem a portással állapodtam meg — mondta egy fórumon Ángyán József ,fideszes országgyűlési képviselő miközben az Orbán Viktor kézjegyével ellátott programot emelte a magasba. Mint fogalmazott „döbbenet”, amikor összehasonlítja az ember a történteket azzal, ami a kormányprogramban van, amit a vidékstratégiában hirdettek. A fórumon Ángyán beszélt arról is, hogy a korrupciónak egy új szintje alakult ki. Már nem a nokiás dobozok mennek, hanem a „nagyok” beteszik az embereiket döntéshozó pozícióba, annak az a dolga, hogy intézze az ügyeket. Ahol nagyobb kasszák vannak, ott nem csak az embere van bent, hanem biztonság kedvéért van egy tartótisztje is a döntéshozónak. Aki viszi az utasítást, és hozza az információkat, és vigyáz a kezére, hogy jó helyen írja alá. Szerinte egy 70 fős kormányból 8-10 tagot nevezhet meg a miniszterelnök, a többit a „maffiacsaládok” nevezik meg. Ángyán József kigyűjtötte azt is, hogy kik „rabolják ki” a közös kasszát, hová kerül az agrártámogatások nagy része. Elmondása szerint a 6 legnagyobb érdekeltséghez összesen 13,9 milliárd forint került, miközben a 300 ezer embert érintő tanyafejlesztési programra csak nagy harcok árán sikerült kiharcolni 1 milliárd forintot. A legtöbb agrártámogatást Csányi Sándor érdekeltsége (3,969 milliárd forint), Nyerges Zsolt érdekeltsége (3,739 milliárd), és Leisztinger Tamás érdekeltsége (2,676 milliárd) kapta. Ángyán szerint egy egységes hálózatról van szó, melyet „maffiacsaládok” működtetnek. A volt agrárállamtitkár szerint a „libatolvaj” Bajnai Gordon is maffiózó.

 

[3:57] Azért is mondom a harmadikat [Leisztinger Tamást] különösen nagy hangsúllyal, mert ez egy egységes hálózat. Ezek a maffiacsaládok látszólag kapcsolódnak politikai pártokhoz. Az az érzésem, hogy itt egy egységes, hogy mondjam, háttérhálózat van. Én ezt nemes egyszerűséggel … azt találtam mondani, hogy ha a maffiahálózatról nem tudjuk leválasztani az agráriumot, nagy bajban leszünk. Láttuk, hát a Bajnai féle libatolvaj féle társaságot, ahogy múmiák és szélhámosok gyülekezete az egész, hogy lehetne elképzelni, hogy ezzel a maffiózóval bármilyen, hát van egy erkölcsi minimum, amit ha nem ugrik meg valaki azzal nem érdemes szóbaállni. [4:44]  …

[5:34] “Ha egy kormányalakításnál, mondjuk 70 főből áll egy kormány—miniszterek, államtitkárok—az a helyzet állna elő, hogy a 70 főből a miniszterelnök maga, aki a kormányt alakítja 8-10 nevet nevezhet meg, a többit ezek a maffiacsaládok nevezik meg. És amikor csere van, akkor látja is az ember, hogy a miniszterelnöknek biztos nem jutna eszébe, hogy épp azt nevezze oda ki, aki a bizottsági meghallgatásán, szerencsétlen—semmi bajom vele emberileg csak jelzem, hogy ez nem juthat eszébe a miniszterelnöknek, csak annak a maffiacsaládnak, akinek az emberét cserélik a kormányban. Aki azt volt szíves mondani a miniszteri meghallgatásán [Ángyán József Németh Lászlóné fejlesztési miniszterről beszél], úgy kezdte, hogy ‘Tisztelt Bíróság!’ “ [6:25] …

[7:21] “Ezt az egy mondatot fölolvasom. Ez a belső jelentés. ‘A nyertes pályázók minden vizsgált esetben a gazdálkodási tervre adott szubjektív pontok nagy különbségével nyertek’. Itt kapta meg azt utasítást a társaság, hogy kinek kellett nyerni.” [7:43]

Nagygyűlés egy tisztességes földtörvényért (Váralja Szövetség, 2013. május 24.)

Több százan vettek részt a Váralja Szövetség és az Élőlánc Magyarországért közös országjáró körútjának záró nagygyűlésén a budapesti Erzsébetligeti Színházban. A rendezvény meghívott előadója Ángyán József volt, Bencsik János levélben üzent, beszédet mondott továbbá Ácsné Éva, Hetzmann Róbert és Wappler Ádám. A megjelentek állva tapsolták meg Ángyán Józsefet, ezáltal is támogatásukról biztosítva a volt vidékfejlesztési államtitkárt. Meghirdettük három földvédő pontunkat, amelyek érvényesüléséért június 3-án hétfőn tüntetünk. Részletes, fényképes beszámolónk következik a nagygyűlésen készített videofelvételekkel.

Médiablokád

Ángyán József előadásának elején rámutatott: aki a médiából tájékozódik, az nem kap valós képet a földügyről. "Erről a súlyos helyzetről természetesen az a média nem tudósít, amelyik a kezükben van, mert a kenyéradó gazdáik nem engedik nekik" – utalt a professzor a jobboldali média földügyben tanúsított tisztességtelen és visszataszító magatartására.

A volt vidékfejlesztési államtitkár köszönetet mondott támogatóinak, akik tovább viszik a híreket és segítenek megmenteni a mi Kárpát-medencei hazánkat. A háttérben összefonódó érdekekre utalva elmondta: modern kétpártiság alakult ki a világban, de nem pártpolitikai értelemben. "Nem arról beszélek, hogy a pártok egymást gyepálják a Parlamentben, minthogyha az országban semmiféle probléma nem lenne – ezek egymás ügyeit figyelik állandóan és csak kommunikálni akarnak. Egy olyan kétpártiságról van szó, ahol az egyik oldalon állnak a tőkeérdekek, a másikon a helyi közösségek. Ha a közösség azt tapasztalja, hogy az állam átáll a tőke oldalára – ezt máshol dezertálásnak hívják – vissza kell vegye az államát!"

A tőke hontalan

Ángyán József újra mindenkit "elkeserített": nincs nemzeti tőke, hanem a tőke hontalan, támogatásuk pedig nettó veszteség az ország számára. Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy szerencsére senki sem keseredett el, mert azok az értelmüktől megözvegyült honfitársaink, akik a kedvenc pártjuk iránti odaadásból képesek a Csányi-féléknek tapsolni, nem a mi fórumainkra járnak.

A professzor arra is felhívta a figyelmet, hogy a termőföldet nem lehet termelőeszköznek tekinteni. A magyar nyelv csodálatosan kifejezi, mit jelent nekünk a föld: ez a szülőföldünk. "Nem olyan, mint egy ceruza, hogy ha nem tetszik, kidobom!" – nyomatékosította Ángyán József.

Kifütyülték Csányit

A közkassza a közjó szolgálatára való! – mondta el Ángyán József, aki szerint nagy ámítás az állattartás támogatásáról beszélni, hiszen a falvakban már nincsenek állatok, így néhány szakosított állattartó telep viszi el a pénzt.

"A hat legnagyobb érdekeltség évente 14 milliárd forintot vesz ki az agrárkasszából. A közjó szempontjából ezt úgy lehet értékelni, hogy eközben a tanyafejlesztésre egymilliárdot sikerült nagy harcok árán teremteni. A hat legnagyobb érdekeltség közül az első Csányi, aki 2011-ben csaknem négymilliárd forint támogatást kapott" – a név hallatán pedig a közönség fütyült.

Akinek van lelkiismerete, azt kirúgják

Ángyán József szomorúan jegyezte meg, hogy az NFA felügyelőbizottságából "egy gyorsmozdulattal kihajították Roszík Pétert, aki a földügy legjobb ismerője. Aki a lelkiismeretére hallgat, annak nincsen maradása, mert veszélyezteti az egyéni életpálya-modelleket."

Ángyán József a trafik-ügyben is megszólalt, mivel ott is kísértetiesen hasonló dolgok történtek. A professzor kiállt az ügyet nyilvánosságra hozó szekszárdi képviselő mellett, majd hozzátette: ha látjuk a disznóságot, ezt kell tennünk. A közönség tapssal fejezte ki egyetértését – hiszen a korrupciót egyik politikai párttól sem fogadhatjuk el.

Teendők

"A patkányt ki kell hívni a fényre. A sötétben nem tudunk vele megküzdeni, mert ott ő van előnyben!" – vázolta a teendőket Ángyán József, aki e mondatáért is nagy tapsot kapott.

Ángyán József is megerősítette a Váralja Szövetség által felvázolt három pontot. El kell érnünk a moratórium meghosszabbítását, hogy időt nyerjünk, majd kezdeményeznünk kell a föld kivonását a tőke szabad áramlása alól. Ki kell állni az élelmiszer-önrendelkezés mellett is, ezért az alapélelmiszereket ki kell venni az áruk szabad áramlásának köréből. A földtörvényt és a földbérleteket vissza kell vonni, új pályázati rendszert kell megalkotni. Végül pedig bíznunk kell magunkban – bátorság is kell – és bele kell kapaszkodnunk a fölöttünk őrködő Rendbe.

Ángyán professzor előadása végén a szokásos evangéliumi idézettel búcsúzott: „Abban az időben Jézus ezt mondta apostolainak: Ne féljetek az emberektől! Nincs rejtett dolog, amelyre fény ne derülne, sem titok, amely ki ne tudódnék. Amit én sötétben mondok nektek, azt ti mondjátok el világosban: és amit fülbe súgva hallotok, hirdessétek a háztetőkön!” Ezt követően megható perceknek lehettünk tanúi: a több száz ember hosszú perceken keresztül állva tapsolt és mondott köszönetet azért a küzdelemért, amit Ángyán József évtizedek óta megalkuvás nélkül értünk tesz.

Földtörvény végszavazás sajtótájékoztató – 2013.06.21. (elolancmagyarorszag YouTube csatorna, 2013. június 22.)

Az Élőlánc Magyarországért ökopárt és a Váralja Szövetség az élőben kihangosított földtörvény végszavazás után sajtótájékoztatóra várta prof. Dr. Ángyán József parlamenti képviselőt. 2013-ban az Orbán kormány megbukott – a földtörvény volt az “orbáni őszödi beszéd”! A Tisztességes Emberek Szövetsége megfordíthatja ezt az országot!

[6:59] “A mohóság nem ismer határokat, és mindent vinni akarnak, és ez a földforgalmi törvény megteremti ennek lehetőségét.” [7:07]

[7:17] “Az tanulságos volt még, mert ez nem biztos, hogy innen látszott, hogy megint egyfajta nagykoalíció látszott kialakulni, ami biztosítja a kétharmadot a szavazásnál.” [7:28] … [7:33] “A maffiahálózat úgyis közös a háttérben. Tehát MSZP és Fidesz közeli tőkeérdekeltségeknek a közös hálózata mozgatja itt az egész ügyet.” [7:42]

[11:09] “Ezzel a társasággal képtelenek vagyunk leválasztani az államunkat a maffiahálózatról. Vissza kell szereznünk a saját államunkat, a közösségek államát.” [11:19]

 

OS – A Szabad Magyarországért Mozgalom közleménye

2013. június 21.

    Budapest, 2013. június 21., péntek (OS) – Orbán Viktor szelet vetett és a bukásának elindítója lehet a most megszavazott "Földforgalmi Törvény", és mindazoké, akik ebben támogatták. Ezért felkérjük Áder János köztársasági elnök urat, hogy ezt a törvényt jelen formájában és tartalommal ne írja alá.

    A magyar parlament a mai napon (2013. június 21.) Fidesz-KDNP
vezérletével, a balliberális oldal támogatásával elkövette azt a
bűnt, amit a magyar törvényhozás a bolsevik diktatúrában sem mert
megtenni, az ország fundamentumát – a magyar földet – oda dobta a
nemzetidegen erőknek, a nagytőkének, a globális pénzhatalomnak. Ezt
a napot a rendszerváltás legsötétebb napjaként fogja a magyar
történelem feljegyezni.

Ángyán József a Kossuth téren megadta a nemzeti összefogás alapját,
és ez a magyar föld megvédése a nemzet javára.

A Szabad Magyarországért Mozgalom Ágyán József nemzeti erők
összefogását célzó felhívását zászlóbontásnak tekinti, és nem csak
támogatja, de részese is kíván lenni.

Mint a 2006-os őszi Kossuth-téri események felelős szervezője, és
mint az újjászerveződött Kisgazdapárt XV. kerületi elnöke, arra
kérem a gyermekeink és a hazánk sorsáért aggódó nemzettársaimat,
hogy támogassák Ángyán József küzdelmét.

Takács András
    Kiadó: Szabad Magyarországért Mozgalom

Földtörvény – Ángyán József kilépett a Fidesz-frakcióból

2013. június 21.

    Budapest, 2013. június 21., péntek (MTI) – Ángyán József kilépett a Fidesz parlamenti frakciójából, függetlenként folytatja a parlamenti munkát. Ezt a politikus jelentette be pénteken, a földtörvény elfogadása után, azon a demonstráción, amelyet a Váralja Szövetség, az Élőlánc Magyarországért Mozgalom és a Gazdálkodó Családok Egyesülete rendezett az Alkotmány utcában, a jogszabály parlamenti végszavazásával egy időben. Ezt megelőzően tájékoztatta a képviselő a Ház vezetést írásban arról, hogy kilép a Fidesz frakciójából.

    Az eredetileg sajtótájékoztatóként meghirdetett eseményen a volt
fideszes képviselő bejelentette, hogy egyúttal új, alulról építkező
politikai mozgalom szervezésébe fog Tisztességes Emberek Szövetsége
elnevezéssel a három szervezet segítségével.
    Ugyanis csak egy széles összefogással létrejövő politikai
platform lehet képes arra, hogy leválassza a közügyekről és a
törvényhozásról a "háttérmaffiát" – közölte, a mintegy száz ember
részvételével megtartott demonstráción a politikus.
    Ángyán József elmondta, hogy a most elfogadott földforgalmi
törvényt, amely véleménye szerint alkalmatlan arra, hogy megvédje a
helyi gazdálkodók számára a földet, meg kell változtatni, mert –
amint mondta – "a hazánk és a megmaradásunk a tét. Ugyanis aki
megszerzi az erőforrásainkat, a földünket a vizeinket, azt csinál
velünk amit akar, vagyis a puszta létünk forog kockán."
    Szerinte a most elfogadott törvény lehetővé teszi a földtulajdon
maximális méretének családon belüli megsokszorozását, és nem szab
korlátot a bankok földszerzésének sem. Ez utóbbi pedig azzal
fenyeget, hogy "a finánctőke ráteszi a kezét a magyar földre és
akkor végünk" – fogalmazott a politikus.
    Szerinte az integrátor szerepre szánt, úgynevezett
mintagazdaságok is arról szólnak, hogy állami földkoncesszióhoz
juttassanak tőkés társaságokat. "A mohóság nem ismert határokat és
mindent visz
" – tette hozzá.
    Úgy vélekedett, hogy nagykoalíció látszott kialakulni a törvény
kapcsán, mert a szocialista képviselők nem léptek fel látványosan a
törvény ellen. Ez pedig szerinte azt jelenti, hogy több korábbi
esethez hasonlóan a földtörvényt is "lezsugázták". Mint mondta,
mindez tovább erősíti azt a meggyőződését, hogy "egy MSZP és Fidesz
közeli maffiahálózat mozgatja a törvényhozást"
.
    Éppen ennek a "háttérmaffiának" a leválasztása érdekében
szükséges a többségben lévő tisztességes embereket egybegyűjtő
mozgalom elindítása – hangsúlyozta a képviselő.
    Szólt arról, hogy az elmúlt két évben hosszú csatát vívott a
készülő földtörvény kapcsán a Fideszen belül és mindvégig abban
reménykedett, hogy sikerül megfordítani a káros folyamatot. De az
elmúlt két évben rá kellett döbbennie, hogy "ezzel a társasággal"
képtelenség leválasztani a maffiahálózatot az államról
, és az
energiáit inkább a Tisztességes Emberek Szövetségének megteremtésére kell fordítania – mondta Ángyán József.
    Hetzmann Róbert a Váralja Szövetség képviselője a
sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, a földtörvény megszavazása
bebizonyította, hogy a magyar kormány nem a nemzet érdekében áll
fenn és nem a nemzet oldalán áll. Éppen ellenkezőleg, Orbán Viktor
kormánya "dezertált és átállt" a nemzetközi tőkeérdekeltségek
oldalára – mondta.
    Ertsey Attila az Élőlánc Magyarországért Mozgalom elnökségi
tagja úgy vélekedett, hogy ma éppen úgy kellene szólnia a
harangoknak országszerte, mint a trianoni döntés idején. Egyben
felajánlotta a pártként is bejegyzett mozgalom szervezeti kereteit
az újonnan létrehozandó Tisztességes Emberek Szövetsége számára.
    A demonstráció résztvevői, akik a többi között a "Földrablás
helyett földosztást" feliratú transzparenst tartottak a magasba, a
kihangosításnak köszönhetően a helyszínen követték a parlamenti
szavazás menetét, majd a végszavazáskor ütemesen azt kiáltozták,
hogy "hazaárulók". Egyesek "fegyverbe" szólították és arra bíztatták
a jelenlévőket, hogy induljanak az Országgyűlésbe, ám erre nem
került sor.
    A demonstráción az is elhangzott, hogy országszerte 50-60
helyszínen félpályás útlezárással tiltakoznak a döntés ellen a helyi
gazdálkodók.

Fidesz: Ángyán József kilépése a saját döntése

2013. június 21.

    Budapest, 2013. június 21., péntek (MTI) – A Fidesz frakcióvezetője szerint Ángyán József kilépése a kormánypárti frakcióból a saját döntése, a frakció nem kérte, hogy hagyja el a képviselőcsoportot, "minden kritikáját türelemmel" meghallgatták.

    Rogán Antal pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva
hozzátette: Ángyán József maga döntött így és a Fidesz frakciója a
döntés tudomásul vette.
    Ángyán József pénteken, az új földtörvény zárószavazását
követően jelentette be, hogy kilép a Fidesz képviselőcsoportjából,
függetlenként folytatja a parlamenti munkát és új, alulról építkező
politikai mozgalom szervezésébe fog Tisztességes Emberek Szövetsége
elnevezéssel.

Ángyán József beszéde a Merre van előre? konferencián – 2013. június 2. (Ökopolisz Alapítvány YouTube csatorna, június 3, 2013)

Ángyán József beszéde az Ökopolisz Alapítvány “Merre van előre? – Magyarország újragondolása” című konferenciáján – 2013. június 2. vasárnap

Sólyom: minden téren változás kell!

2013. június 2.

    Budapest, 2013. június 2., vasárnap (MTI) – Minden téren változás kell – mondta Sólyom László akadémikus, volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke az LMP alapítványának konferenciáján Budapesten vasárnap.

Ángyán József fideszes parlamenti képviselő, egyetemi tanár, az
agrártárca volt államtitkára előadásában részletesen beszélt arról,
miként szerzi meg a ciklusban kialakított szabályozás eredményeként
néhány maffiacsalád a földterületek jelentős részét,
ellehetetlenítve a családi gazdálkodókat, a helyi közösségeket,
holott a kormányzó többség nem ezt ígérte.
    "Médiablokád" veszi körül a problémát, csak akkor lehet sikert
elérni, ha az információk eljutnak az emberekhez – mondta a
kormánypárti politikus, aki szerint "a kis helyi közösségektől
kezdve mindent újra kell kezdeni".
    A Fidesz országgyűlési képviselője egy pápai enciklikára
hivatkozva a szubszidiaritás, a helyi szint elsődlegességét
hangsúlyozta, mert – mint mondta – ott vannak az eredeti
jogosultságok, a felsőbb szintek pedig nem bomlaszthatják, vagy
olvaszthatják magukba ezeket a közösségeket, csak támogathatják
azokat.
    A földbérleti szerződések kapcsán az agrárpolitikus
kijelentette: a céghálók feltárása után egyértelmű, hogy szó sincs
kis családi gazdaságokról, a termőföld jelentős hányadát féltucatnyi
nagy tőkeérdekeltség szerezte meg. 2011-ben például 15 milliárd
forintnyi támogatás jutott ennek a körnek, miközben a háromszázezer
embert érintő tanyaprogramra egymilliárd.
    "Nem ezt mondtuk, nem ezt hirdettük!" – mondta a kormánypárti
politikus, majd hozzáfűzte: "világok dőltek össze bennem", ez egy
jelentős erkölcsi probléma, pedig lehetne ezt lelkiismeretesen is
csinálni.
    "Ha az adott szó becsülete elszáll, vége a társadalomnak" –
jelentette ki Ángyán József, aki szerint a változtatáshoz személyes
kiállásra és közös bátorságra van szükség.
    "Ne féljetek az emberektől" – idézte Máté evangéliumát a Fidesz
politikusa, aki így folytatta: "nincs rejtett dolog, ami fényre ne
derülne".
    A Merre van előre? Magyarország újragondolása című konferenciát
az Ökopolisz Alapítvány, az LMP pártalapítványa rendezte.

Ángyán: "Engem is átvertek…" – a kajászói igazságbeszéd -I. rész (ValosagSokk YouTube csatorna, 2012. szeptember 7.)

Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kajászói lakossági fórumán lerántja a leplet az Orbán-kormányról és annak mezőgazdasági programjáról. A csalódott honatya élesen bírálja “politikai családját”, vagyis a Fidesz-frakciót és annak vezetőit, a “nagy fiúkat”. Nem csak, hogy felhívja a figyelmet a kétes ügyletekre, s arra, hogy az a vidékfejlesztési politika, amit a kormány visz véghez meg sem közelíti az általa kidolgozott programban foglaltakat, a széles nyilvánosság előtt kér bocsánatot kihangsúlyozva, őt is átverték. Azonban az igazságbeszédnek itt még közel sincs vége. A következő videónkból az is kiderül, mi köze Orbán Ráchel udvarlójának a Fejér-megyei földmutyihoz. Folytatjuk…

Ángyán: "Engem is átvertek…" – a kajászói igazságbeszéd -II. rész (ValosagSokk YouTube csatorna, 2012. szeptember 11.)

A második részből kiderül, hogy Ángyán József miként derített fényt a Fejér megyei földmutyikra és mindehhez mi köze van Orbán Ráchel udvarlójának, aki állítólag a Közgépnél is vezető tisztségviselő… Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára kajászói lakossági fórumán lerántja a leplet az Orbán-kormányról és annak mezőgazdasági programjáról. A csalódott honatya élesen bírálja “politikai családját”, vagyis a Fidesz-frakciót és annak vezetőit, a “nagy fiúkat”. Nem csak, hogy felhívja a figyelmet a kétes ügyletekre, s arra, hogy az a vidékfejlesztési politika, amit a kormány visz véghez meg sem közelíti az általa kidolgozott programban foglaltakat, a széles nyilvánosság előtt kér bocsánatot kihangsúlyozva, őt is átverték.
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: