Mennyit rontott Kósa és más a forint árfolyamán 2010 közepén?

Tisztázandó kérdés az “Európa legrosszabb, sikertelen kormányáról” “Bajnai az érett, felelős, komoly, felkészült és hiteles politikus, akinek korábbi kormányzása hitelesíti azt, amit mond” (itt, július 25, 2013) bejegyzés Facebook postja alapján:

Varga Papi László Sándor Nacsa: Nem olvastam az összes MTI közleményt. Mások írták meg, hogy a devizahitelezés 2001-ban Járai és az ő kormánya hozzájárásával indult. Én 2008 nyarán 240 forintért vettem eurót. 2010 nyarán Kósa és Szíjártó valamint kormánya úgy "megmentette" a forintot, hogy a devizahitelesek azóta is szenvedik. Sanyi, ez a Te statisztikáidból kimaradt.

Sándor Nacsa Varga Papi László Re: "Én 2008 nyarán 240 forintért vettem eurót." MÁR HOGY MARADT VOLNA KI? Ld. ezt az ábrát: https://szoclib.files.wordpress.com/2013/07/image_thumb6.png?w=491&h=303
EBBŐL PERSZE AZT IS LÁTHATOD, HOGY 300 Ft fölé nem 2010-ben került az Euró, sőt az Orbán kormány színrelépése után (2010 május vége) következő EGY ÉVBEN folyamatosan lement egy 265 Ft-os szintre.
Ennyit "Kósa és Szíjártó valamint kormánya úgy "megmentette" a forintot" időszakról. Ami utána következett az már az Orbán kormány külső megbuktatására az MNB és a hazai ellenerők teljes mozgósításával bekövetkezett fél éves offenzíva része. … Ha erre azt írod, hogy "ugyan már" vagy "összeesküvés elmélet" akkor előre mondom: a saját két szememmel láttam a CNN-ben a Defterius nevű — egyébként nyugaton már helyesen bérencként, azaz pénzért mindenre kapható — CNN alelnök riporterségével azt a riportot, amiben Eörsi Mátyás szólítja fel a parlamenti képviselőket, még kifejezetten a FIDESZ-KDNP képviselőket, hogy buktassák meg Orbánt.
Érdekes módon, miután ez a felszólítás nem járt eredménnyel az Euró árfolyam 290 Ft alá esettés 2012 utolsó 5 hónapjában már stabilan valamivel 280 Ft körül tanyázott.
AZ EURÓ ÁRFOLYAM PERCEPCIÓD TEHÁT EGYÁLTALÁN NEM IGAZ.

Varga Papi László Ezen az ábrán csak sejthető az augusztusi bejelentés hatása. Szerinted nem volt hatalmas árfolyamesés?
Szerintem a befektetők senkinek a két szép szeméért nem hagynak el egy biztonságos piacot.

Sándor Nacsa 2010 augusztusában? Ld. mégegyszer az ábrát:
forrása pedig: http://www.xe.com/currencycharts/
ENNEK ALAPJÁN MIFÉLE "SEJTHETŐSÉGRŐL" BESZÉLSZ?

 

Varga Papi László Igen: nincs havi bontás a táblázatban – én erről beszéltem, és nincs válasz a kérdésemre.

Sándor Nacsa Varga Papi László megpróbálok keresni neked egy havi bontást

Varga Papi László Elég nekem, ha kijelented, hogy szerinted a két kiváló hazafi bejelentése nem intézte el a forintárfolyamot.

REAKCIÓ

Sándor Nacsa A lehető leskrupulózusabb részletek:
https://szoclib.wordpress.com/2013/07/26/mennyit-rontott-ksa-s-ms-a-forint-rfolyamn-2010-kzepn/

Varga Papi László Megnéztem, átfutottam, valóban: 2010 júniusában csak egy tőzsdei manipulációra elegendő változást okoztak. Bizonyára hazafias oka volt a két közszereplőnek a választások után is így megszólalni.
Ma már Magyarország jobban teljesít.

Sándor Nacsa Re: "Bizonyára hazafias oka volt a két közszereplőnek a választások után is így megszólalni" A valósnak tűnő spekuláció (mindkét oldalról) az, hogy akkor még ezzel a dramatizálással próbálkoztak a 3%-os hiánycél alatti felmentés ügyében. Miután ezt durván visszautasította az EU (amit a 2004 és 2009 közötti hazugágok miatt teljesen megértek, egyébként a görögök is hazudtak), nem volt más választásuk, mint ami lett. Végül azt mondhatják, amivel te zársz (szarkazmussal), hogy "Magyarország jobban teljesít".

Ami engem illet, akkor teljesített volna az ország jobban, ha nem került volna sor az európai parlamenti meghurcolásra, ha majd mindkét oldalról egyetértés lesz néhány közös alapérdek ügyben ahhoz, hogy ilyenre ne kerülhessen sor.

Varga Papi László Amit az első bekezdésben írtál, azzal egyetértek, hiszen a két figura mögött egyszemélyes párt áll, ott nem hallgatják meg még az őket támogató szakemberekre sem, akik bizonyára nem tanácsolták volna ezt a módszert. (Én nem kísértem figyelemmel, hogy akkor az árfolyam majdnem helyreállt.)

Az adósságnövelést a liberálisnak mondott közgazdászok már a koalíciós kormány idején is elítélték a köztévében. Azt sem vitatom, hogy az adatokkal manipuláltak 2010 előtt is.

Én következménynek tartom, ami az idén az európai parlamentben történt. Ezután a szabadsághős imázs itthoni megőrzése fontosabbnak bizonyult, mint a Kína által bejelentett miniszterelnöki látogatás. Értékeld ezt a legjobb tudásod szerint. Nem hinném, hogy Martonyi véleménye számított: szakpolitika nincs itt sem.

Az árokásásról bizonyára mindketten tudnánk érveket hozni, meg arról is, ki nem fogadta el a kinyújtott kezet. Szerintem a kívánt nemzeti minimumban csak az nem érdekelt, aki permanens szabadságharcban utazik.

Sándor Nacsa Varga Papi László OK reagáltál az én záró gondolataimra. Igaz további vitára okot adó módon. Már az első bekezdésedben is, és a további háromban is. Itt nem venném fel a kesztyűt, mert itt csak arra koncentráltam, hogy a "Én 2008 nyarán 240 forintért vettem eurót. 2010 nyarán Kósa és Szíjártó valamint kormánya úgy "megmentette" a forintot, hogy a devizahitelesek azóta is szenvedik." meg a "Ezen az ábrán csak sejthető az augusztusi bejelentés hatása. Szerinted nem volt hatalmas árfolyamesés?" állításokat megcáfoljam a konkrét tényekkel. Ezt sikerült megtennem hiszen legalább zárójelesen visszaigazoltad: "(Én nem kísértem figyelemmel, hogy akkor az árfolyam majdnem helyreállt.)".

A további vitába most nem bocsátkoznék. Már azért sem, mert az éppen most elhangzott Orbán Viktor tusnádfürdői beszélgetés bevezető (pfuj, pfuj — ha ösztönből nem érdekel, azt értem, és csak azért említem, hogy nem gondolnám általad szivesen megismerendőnek) most először sorolta fel az elmúlt 3 év mögött álló stratégiai gondolkodást, és azok egyike sem az, amit Orbánról az őt negatív személyiségnek gondolók tartanak (hogy az őt ilyennek hirdetőkről ne is beszéljünk). Aki, Orbán iránti ellenérzése miatt ezután sem ismeri meg a bevezetőben kifejtett gondolatait, annak persze esélye sincs Orbánnal kapcsolatos véleményének korrigálására. Lehet, hogy nem is lehetséges.

Mindenesetre sor kerülhet egy személyes találkozóra köztünk valamikor, ahol akár a további vitára IS sort keríthetünk.

Szoros fiatalkori kapcsolatunk és barátságunk szvsz örökre összeköt bennünket. Számos régi képed közül, ami a weben megtalálható most ezt tenném fel az emlékezés okán:

image
1968: [balról jobbra haladva] Nacsa Sándor, Strbik Pál, Veress Panka, Verbőczy Antal, Veress Fruzsina, VL [Varga László].

REAKCIÓ VÉGE

Mai hármasunk 2013-ban, több évtized utáni első együttes találkozásunk után persze már így nézett ki. No ja, a fenti képhez képest 45 év telt el:

image


Az Euró árfolyam napi alakulása a kérdéses időszakban

4.2%-al volt nagyobb a június 3-ihoz (275,614) képest a június 6-i Euró árfolyam (287,255) csúcs. A későbbi stabilizálódáshoz képest 2,6%-al romlott. De vegyük észre, hogy előtte május 18. és május 27. között is 277,673 és 280.744 között állt az árfolyam, így még az akkori legkisebb 277,673-al számolva a későbbi stabil időszak legkisebb 279,166-ához viszonyítva mindössze 0,5%-os az ilyen értelemben vett romlás.

image
Forrás: http://www.oanda.com/currency/historical-rates/

A mögöttes történések a maguk tényszerű valóságában

Kósa Lajos szerint kríziskezelésre lesz szükség

2010. június 3.

Budapest, 2010. június 3., csütörtök (MTI) – Kósa Lajos szerint a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni. A Fidesz ügyvezető alelnöke a Napi Gazdaság csütörtöki debreceni kkv-fejlesztési konferenciáján úgy fogalmazott: "a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg".

Kósa Lajosnak a konferencián elhangzott szavait a Napi Gazdaság honlapja, a napi.hu csütörtök délelőtt közölte.

Tudósításuk szerint Debrecen polgármestere a tanácskozáson azt mondta: úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, "szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük".

Felhívta a figyelmet arra, hogy van olyan igazgatási ágazat, ahol júniusra már nem tudnak bért fizetni, mert elfogyott az erre elkülönített keret.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint most nem lehet semmi konkrétumot mondani, ugyanis a hét végén és a jövő héten dől el, "mit is lehet kezdeni". Úgy véli, az bizonyos, hogy vészhelyzet van. Most, mivel süllyed a hajó, bármi áron azonnali lépéseket kell tenni; általános válságkezelést nem lehet alkalmazni, teljesen új alapokra kell helyezni a gazdaságpolitikát – mondta a napi.hu írása alapján a politikus, aki szerint "a kényszerhelyzet miatt bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg".

Kósa Lajos arról is beszélt, hogy "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni; ebben valóban szükség lehet a nemzeti egyetértésre. Ezt követheti egy hosszabb távú terv. Alapjaiban kell újragondolni a teljes gazdaságpolitikát: a rendszereket alapjaiban kell megreformálni, így a közbeszerzéseket, az önkormányzatok struktúráját is – közölte.

Álláspontja szerint Magyarország eddig szembement a trendekkel. Azok az országok voltak sikeresek a válságmenedzselésben, akik nem fogadták el a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) előírásait – tette hozzá.

Arról sem szabad megfeledkezni – folytatta -, hogy jelentősen csökkenteni kell a vállalkozások adóterheit. "Azt a kérdést, hogy miből, értelmetlen feltenni, hiszen pillanatnyilag a túlélés a legfontosabb" – idézi Kósa Lajost a napi.hu. A görög példa arra ad lehetőséget, hogy Magyarországot sem hagyják majd elsüllyedni, vagyis ezeknek a lépéseknek az árát le fogja nyelni Európa – vélte a politikus, hozzátéve, hogy máskor nyilván nem nyelnék le, de ez most más időszak, most együtt kell működni.

Varga: "gazdasági vészhelyzet" van

2010. június 3.

Budapest, 2010. június 3., csütörtök (MTI) – Varga Mihály szerint Magyarországon "gazdasági vészhelyzet" van. Leszögezte: a kormány nem átgondolatlan, hanem rendszerszintű lépésekben gondolkozik.

A Miniszterelnökség államtitkára a gazdasági tényfeltáró bizottság csütörtöki ülése után az Országházban Kósa Lajosnak, a Fidesz ügyvezető alelnökének szavaira reagálva az MTI-nek azt mondta: Magyarország rossz helyzetben van, még a "gazdasági vészhelyzet" kifejezés sem indokolatlan.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián csütörtökön egyebek közt úgy fogalmazott: a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni.

Varga Mihály az ezzel kapcsolatos kérdésre válaszolva aláhúzta, a tényfeltáró bizottság azért dolgozik, hogy pontos, korrekt adatokat közöljenek a közvélemény számára, hogy mindenkinek nyilvánvaló legyen: Magyarország milyen helyzetben van. Megismételte, reményeik szerint hétvégére elkészül a bizottság részjelentése.

Hozzátette: egy krízishelyzetet rendkívüli intézkedésekkel kell kezelni, de a kormánynak nem az a célja, hogy kapkodó, átgondolatlan intézkedéssor induljon el. Az államtitkár kiemelte: a kormány a kétharmados többség birtokában olyan rendszerszintű átalakításokat tervez, amelyek hosszú távra javítják az ország versenyképességét, a felzárkózásra adnak lehetőséget és a megteremtik a fenntartható növekedést.

Az idei államháztartási hiánycéllal kapcsolatban leszögezte: bekövetkezik, amit tavaly becsültek, hogy a 3,8 százalékos hiánycél nem tartható, annak nagysága hozzávetőleg 7-7,5 százalék lesz. Arra a felvetésre, hogy ne 7-7,5 százalékos legyen a hiány, kormányzati intézkedések szükségesek, azt válaszolta: erről a kormány dönt majd, ezt nem tudja megelőlegezni.

Arra a kérdésre, hogy július 1-től lesz-e adócsökkentés, Varga Mihály azt válaszolta: a részjelentést szeretné egyelőre elkészíteni. A bizottság arról döntött, hogy a részjelentés azt a helyzetet fogja tükrözni, amit átvett az Orbán-kormány az elődjétől – emelte ki.

Ezzel kapcsolatban azt mondta még: derültek ki olyan tények, amelyek a tervezett hiány nagyságát növelhetik, az átadás-átvételkor "hullanak ki csontvázak a szekrényből", de a részjelentés az átadás-átvétel előtti állapotot rögzíti majd.


280 forint felett az euró jegyzése

2010. június 3.

Budapest, 2010. június 3., csütörtök (MTI) – Csütörtök délután fél hat előtt 280,20 forinton jegyezték az eurót a bankközi kereskedelemben a délelőtt még jellemző 274 forintos jegyzéssel szemben.

Csütörtök délelőtt még 273,50 forintos euró jegyzésre is volt
példa.

A forint árfolyama csütörtökön elszakadt a térségbeli devizák által nemzetközi hatásokra követett trendtől, amit a piac belföldi tényezőknek, a gazdasági "kríziskezelés" szükségességéről egy debreceni gazdasági konferencián elhangzott "súlyos" kijelentések hatásának tulajdonít.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián csütörtökön egyebek közt úgy fogalmazott: a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni.

Varga Mihály szerint Magyarországon "gazdasági vészhelyzet" van. Leszögezte: a kormány nem átgondolatlan, hanem rendszerszintű lépésekben gondolkozik.

A miniszterelnökség államtitkára a gazdasági tényfeltáró bizottság csütörtöki ülése után azt mondta: Magyarország rossz helyzetben van, még a "gazdasági vészhelyzet" kifejezés sem indokolatlan.

Kissé erősödött a forint, 280 forint körül az euró árfolyama

2010. június 4.

    Budapest, 2010. június 4., péntek (MTI) – Kissé erősödött a forint pénteken délelőtt, az euró árfolyama 280 forint körüli szinten stabilizálódott, míg csütörtök este és péntek hajnalban is 282 forint fölötti jegyzések is voltak.

    Pénteken 10 órakor az eurót 279,73 forinton jegyezték. Előző nap 274 forint körüli szintről délutánra 280,20 forintra emelkedett az euró árfolyama. A forintnak a térségbeli devizáktól elszakadó gyengülését a kereskedők belföldi tényezőknek, a gazdaság súlyos állapotára utaló politikusi kijelentéseknek tulajdonították.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke egy debreceni konferencián csütörtökön egyebek közt úgy fogalmazott: a jelenlegi cél a közvetlen államcsőd elkerülése, és "a krízis időszakára" egy átmeneti, legfeljebb két évre szóló forgatókönyvet kell megalkotni. Varga Mihály, a gazdasági tényfeltáró bizottság vezetője szerint pedig Magyarországon "gazdasági vészhelyzet" van.

A kereskedők szerint a piac várja a kormány részéről a hivatalos reagálást az előző napi kijelentésekre. A forint ugyan némileg stabilizálódott, de továbbra is alulteljesítő a régiós devizákhoz képest. A kereskedők úgy vélik, nem valószínű, hogy jelentősen – 280 alá – erősödjön a forint az euróval szemben.

A dollárt 229,41 forinton jegyezték pénteken délelőtt 1,2191 dolláros euróárfolyam mellett. Szerdán délután a dollár 227,20 forintot ért, az euró/dollár árfolyam 1,2224 dolláron állt.

A svájci frank jegyzése pénteken 198,64 forint a csütörtöki 197,09 forint után. Száz japán jent 247,16 forinton jegyeznek a csütörtöki 245,62 forint után.

285 forint felett az euró

2010. június 4.

    Budapest, 2010. június 4., péntek (MTI) – A térségbeli devizákkal együtt péntek délelőtt tovább gyengült a forint.

    Péntek kora délután egy órakor az eurót 285,51 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben, szemben a péntekre virradóra a nemzetközi kereskedelemben tartott 282 forint körüli és a kora délelőtt elért 280 körüli jegyzéssel.

A dollárt 234,13 forinton jegyezték 1,2160 dolláros euró jegyzés mellett. Kora délelőtt a dollárt 229 forint körül, az eurót 1,2200 dollár körül jegyezték. Csütörtök délután a dollár jegyzése 227,20 forint volt 1,2224 dolláros euró mellett.

A svájci frank jegyzése péntek délben egy órakor 204 forint a délelőtti 199-200 forint után és a csütörtök délutáni 197 forint után. 100 japán jent 254 forint körül jegyeztek délben a délelőtti 248 forint körüli és a csütörtök délutáni 245 forint körüli jegyzés után.

A forint péntek délelőtt az euró/dollár árfolyam alakulását követve gyengült, párhuzamosan a zloty és a cseh korona gyengülésével. A zloty a délelőtti 4,09 körüli euró jegyzésről 4,15-ra, a cseh korona 25,80-as euró jegyzésről 25,95-re gyengült.

Kissé tovább gyengült a forint, 288,70 Ft az euró

2010. június 7.

    Budapest, 2010. június 7., hétfő (MTI) – Továbbra is a bizonytalanság határozza meg a magyar deviza árfolyamát, így a forint hétfőn délelőtt tovább gyengült az euróval szemben, délelőtt tíz órakor az eurót 288,70 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben.

    Az euró péntek délelőtti, 280 forint körüli árfolyama délutánra 287,31 forintra erősödött, majd hétfőn reggel 286,99 forintra gyengült.

Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők szerint nagy a bizonytalanság a forint piacán, a befektetők elsősorban arra várnak, hogy milyen eredményei lesznek majd a három napos kormányülésnek.

Rámutattak: kora reggel már a 289 forintos szint környékén járt az euró árfolyama, azonban ezt követően úgy tűnt, kissé megnyugodtak a piacok Varga Mihály hétvégi, és Matolcsy György hétfő reggeli nyilatkozata miatt, aminek hatására a forint árfolyama közel került a 286 forintos euróárfolyamhoz. A magyar tőzsde zuhanása miatt azonban ismét gyengülni kezdett a magyar fizetőeszköz és a 288 forintos euróárfolyam fölé került.

A dollárt hétfőn délelőtt 242,00 forinton jegyezték 1,1921 dolláros euró jegyzés mellett, szemben a péntek délutáni 238,48 forintos, 1,2035 dolláros euró jegyzés melletti dollárárfolyammal.

A svájci frank jegyzése hétfőn délelőtt 207,60 forint volt a péntek délutáni 205,87 forint után, 100 japán jent pedig 264,50 forinton jegyeztek délelőtt tíz órakor, a péntek délutáni 260 forint körüli érték után.

Kissé erősödött a forint

2010. június 7.

    Budapest, 2010. június 7., hétfő (MTI) – Hétfőn kissé korrigálta korábbi veszteségeit a forint az euróövezet pénzügyi stabilitásával szembeni aggodalmak enyhülésének köszönhetően; délután fél ötkor az eurót 284,33 forinton jegyezték a délelőtti 288,70 forint és a péntek esti 290 forint közeli jegyzés után.

    A dollár jegyzése 238 forint 1,1947 dolláros euró árfolyam mellett. Péntek délután a dollárt 238,48 forinton, az eurót 1,2035 dolláron jegyezték. Hétfőn a dollár jegyzése 243 forint fellett is járt.

A svájci frank hétfőn délután 205,11 forint volt a péntek délutáni 205,87 forint után, 100 japán jent 259,37 forinton jegyeztek 259,35 forint után. A nap folyamán a svájci frank 208 forint felett, a japán jen pedig 267 forint felett is járt.

Hétfőn a térségbeli devizák visszanyerték az előző héten elszenvedett veszteségeik egy töredékét, amit a piacon a "pánikszerű" kockázatkerülés mérséklődésének, az euróárfolyam kismértékű konszolidálódásának tulajdonítanak.

Az euró hétfőn napi mélypontjáról, 1,1875 dollárról 1,2000 közelébe tudott erősödni, leginkább a magas rangú európai pénzügyi politikusok által a hét végén és hétfőn végrehajtott szóbeli "kármentésnek" köszönhetően, de a kedvező német ipari termelési adat is erősíteni tudta egy kissé a befektetői érdeklődést az uniós deviza iránt.

Erősödött a forint

2010. június 8.

    Budapest, 2010. június 8., kedd (MTI) – A kormány gazdasági akciótervének parlamenti ismertetése alatt a forint erősödésnek indult. A délelőtt 285-286 forintos euró jegyzési tartományban ingadozó forint jegyzése a kora délutáni órákra a 282 körüli tartományba tolódott át.

   Az MTI által megkérdezett devizapiaci kereskedők véleménye szerint az előterjesztett gazdasági akcióterv teljesíti a befektetői bizalom helyreállításának "szükséges és elégséges" előfeltételeit.

Az akcióterv ugyanakkor sikeresen áttematizálta az ország gazdasági kilátásainak problémakörét, háttérbe szorítva ezzel a hétvégi elhibázott kommunikáció káros következményeit.

Kedden délután fél négykor az eurót 283,10 forinton jegyezték a hétfő délutáni 284,33 forint után.

Pénteken még 290 forint közelében, hétfőn délelőtt pedig 288 forint környékén járt az euró.

A dollárt kedden délután 237,26 forinton jegyezték 1,1937 dolláros euró árfolyam mellett. Hétfőn délután a dollárt 238,00 forinton, az eurót 1,1947 dolláron jegyezték. Hétfőn a dollár jegyzése 243 forint fellett is járt.

A svájci frank jegyzése kedden délután 205,62 forint a hétfő délutáni 205,11 forint után. Kedden nap közben az euró átlépte az 1,3800-as svájci frankos árfolyamküszöböt és 1,3784 frankon a valaha elért leggyengébb árfolyamára esett. Párhuzamosan a frank erősödésével az euróval szemben, a svájci frank 204 forintról 207 forint környékére erősödött.

Kedden 100 japán jent 259,53 forinton jegyeztek a hétfő délutáni 259,37 forint után. Hétfőn a japán jen jegyzése pedig 267 forint felett is járt.

A térség devizáival együtt mozog a forint

2010. június 9.

    Budapest, 2010. június 9., szerda (MTI) – Sem nem gyengült, sem nem erősödött, hanem a térségbeli devizákkal összhangban alakult a forint árfolyama szerdán: az eurót szerdán délután négykor 282,70 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a délelőtt fél tízkor tartott 281,13 forint és a kedd délutáni 283,10 forint után.

    Pénteken még 290 forint közelében, hétfőn délelőtt pedig 288
forint környékén járt az euró. Kedden a kormány gazdasági
akciótervének parlamenti ismertetése alatt a forint erősödésnek
indult. A délelőtt 285-286 forintos euró jegyzés körül ingadozó
forint a kora délutáni órákra a 282 körüli tartományba tolódott át.
Szerdára virradóra a nemzetközi kereskedelemben 282,50 forint
közvetlen környezetében jegyezték az eurót.

A forint erősödött estére

2010. június 9.

    London, 2010. június 9., szerda (MTI/Reuters) – Erősödött a forint szerda estére a reggeli árfolyamhoz viszonyítva, és magasabban állt a szerda délutáni szinthez képest is a londoni bankközi devizapiacon.

    Röviddel 20 óra előtt az euró 281,16 forint volt a reggeli 283,20 forinttal szemben. Az euró szerdán délután négykor 282,70 forintot ért. Szerdán eddig 283,77 és 280,75 forint között mozgott az euró.

Kedden késő este 283,22 forinton állt az euró.

Az idén eddig 3,91 százalékkal emelkedett a forinthoz viszonyítva az euró árfolyama.

A dollár 234,10 forintra csökkent a kedd esti 236,45 forintról (-0,99 százalék). A dollár az idén eddig 23,86 százalékkal erősödött a forinthoz képest.

Az euró szerda este 0,20 százalékkal 25,9170 cseh koronára gyengült, és 0,11 százalékkal 4,1280 zlotyra erősödött kedd estéhez képest.

A térség devizáival együtt gyengül a forint

2010. június 10.

    Budapest, 2010. június 10., csütörtök (MTI) – A térség devizáival együtt gyengül a forint árfolyama a bankközi piacon, csütörtökön délelőtt egy euró 283,50 forint volt, míg korán reggel 281,10, szerdán délután 282,70 forinton jegyezték.

   A kereskedők szerint a forint erősödése limitált, nem várják az eurót 280 forint alatt, csütörtökön 281-284 forint közötti sávban mozoghat az euró.

A kormányfő által kedden ismertetett gazdasági akcióterv számos részlete még nem ismert, addig elsősorban a nemzetközi trendek határozzák meg a forint árfolyamát. Csütörtökön a forinthoz hasonlóan gyengült a román lej, a lengyel zloty és a cseh korona is.

A dollár csütörtökön délelőtt 235,80 forint volt 1,2015 dolláros euró árfolyam mellett, szerdán délután még 235,33 forinton jegyezték a dollárt, akkor 1,2034 dollár volt egy euró. A svájci frank nem változott jelentősen: a szerda délutáni 205,43 után 205,50 forint csütörtökön. Száz japán jen 259,25 forintra erősödött a szerda délutáni 257,44 forint után.

Ismét 280 forint alatt az euró jegyzése

2010. június 10.

    Budapest, 2010. június 10., csütörtök (MTI) – Javuló euróövezeti befektetői bizalom közepette erősödtek csütörtökön a térségbeli devizák, az eurót délután négy órakor 278,66 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a szerda délutáni 282,70 forint után, csütörtök hajnalban az euró a nemzetközi kereskedelemben 282 forintba került, míg délelőtt 283,50 forintba.

    A forint árfolyama visszatért a devizapiaci zavarokat okozó politikusi nyilatkozatok előtti, egy héttel ezelőtti szintre.


Reklámok
Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: