EP-állásfoglalás – KDNP: elvakult reakció született

Budapest, 2012. február 16., csütörtök (MTI) – Az elvakult támadás elvakult reakciót szül – kommentálta a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke az Európai Parlamentben csütörtökön elfogadott négypárti állásfoglalást az MTI-nek, hozzátéve: Magyarország annyi tisztelet elvár az unió politikusaitól, mint amennyit mi adunk nekik.

Rétvári Bence az MTI-nek úgy fogalmazott: nem az egész Európai Parlament (EP), hanem csak egy szűk többség ítélte el Magyarországot, a néppárti és konzervatív képviselők kiálltak Magyarország mellett. Hozzátette: az EP-ben nem Magyarországról vitatkoztak, hanem a kialakult sajtóhírekről, például arról, hogy bebörtönzik a hajléktalanokat, betiltják a szerzetesrendeket, és összekeverik az Alkotmánybíróságot a Legfelsőbb Bírósággal.

Az Európai Unió szocialista és liberális képviselői most ugyanazt a hibát látszanak elkövetni, mint amit a magyar liberális párt, az SZDSZ a 2010-es választások alkalmával megtett: kampányában a szélsőjobboldal térnyerésével riogatott, nagyban erősítve ezzel annak népszerűségét – mondta.

A KDNP alelnöke úgy látja, hogy az EP baloldali és liberális frakciói példa nélküli módon rontottak rá egy tagországra.

Szerinte Magyarországon bár továbbra is egyértelmű az EU-támogatottsága, de az igaztalan vádak az EU-szkeptikusok és Jobbik-szavazók számát növelik. Sajnálatos az a tendencia – folytatta, – amely a közelmúltban készült közvélemény-kutatásokból is kiolvasható, hogy míg a kormánypártok továbbra is vezetnek, addig egyedül a Jobbik támogatottsága nő, lassan a második legerősebb párttá válik “az európai szocialista és liberális támadássorozatnak köszönhetően“.

Az elvakult európai szocialista és liberális támadások Magyarországon a rendszerváltás óta nem látott reakciókat szültek, mint például az EU-zászló elégetése – mondta Rétvári Bence, hozzátéve: sokakat felháborít Magyarországon, hogy Göncz Kinga és Tabajdi Csaba jegyzi a Magyarországot elítélő határozatot. Felszólítjuk a “lélekben luxemburgi” szocialista EP-képviselőket, hogy ha már használni nem tudnak Magyarországnak, legalább ne ártsanak – fogalmazott.

A közelmúltbeli magyarországi politikai fejleményekről szóló, négypárti állásfoglalást szavazott meg csütörtökön Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülése. A 315 támogató vokssal, 263 ellenszavazattal, 49 tartózkodás mellett elfogadott határozat az EP “súlyos aggodalmát” fejezi ki “a demokrácia gyakorlásával, a jogállamisággal, az emberi és szociális jogok gyakorlásával, a fékekkel és ellensúlyokkal, az egyenlőséggel és a diszkriminációmentességgel összefüggésben”. Felszólítja a magyar kormányt: tegyen eleget az Európai Bizottság, az Európa Tanács és a Velencei Bizottság ajánlásainak, és azoknak megfelelően módosítsa az érintett törvényeket.

 

KDNP: a szocialisták számoltassák el EP-képviselőiket!

Budapest, 2012. február 17., péntek (MTI) – A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja a hazai szocialistákat, hogy számoltassák el EP-képviselőiket, derítsék fel, hogy milyen gazdasági lobbi érdekeit szolgálják a magyar választók szempontjai helyett.

Pálffy István, a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője pénteken az MTI-hez írt közleményében azt írta, az Európai Parlament magyar szocialista képviselői “módszeresen, szinte már hivatásszerűen” a magyar nemzeti érdekek ellen dolgoznak. A kereszténydemokrata politikus szerint az EP-ben folytatott hisztériakeltéssel és hazudozással saját honfitársaik ellen, a magyar emberek érdeke ellen cselekszenek, a magyar gazdaság önálló mozgásterét igyekeznek csökkenteni, ezzel nemzetközi gazdasági társaságok malmára hajtva a vizet.

Magyarországon az a kép alakul ki a két szocialista képviselő brüsszeli tevékenységéről, hogy az egyértelműen mások javára szolgál. Göncz Kinga és Tabajdi Csaba legutóbbi akciója, az EP Magyarország-ellenes határozatának kezdeményezése és megszavazása “morális és politikai hazaárulás” – fogalmazott.

Az MSZP hagyjon fel a gyalázatos nyílt hazaárulás háttértámogatásával és gondoljon saját politikai sorsára, amikor két képviselőjéről dönt” – zárta állásfoglalását a frakciószóvivő.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: